Conecteaza-te cu noi
palaz

Administratie

(document) Curtea de Conturi, abateri GRAVE descoperite la primăriile din județul Constanța

Published

on

Potrivit datelor transmise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Judeţului Constanţa, în anul 2018, structura şi execuţia bugetului pe ansamblul judeţului se prezintă astfel:

La nivelul Camerei de Conturi Constanţa, prin Programul de control şi audit al Curţii de Conturi pe anul 2018, s-a prevăzut desfăşurarea unui număr total de 36 misiuni de audit /control, la ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa, la ordonatori terţiari de credite ai bugetelor locale ori la regii autonome aflate sub autoritatea unităţilor administrativ teritoriale.

Din totalul de 36 de acţiuni programate a se efectua în anul 2019, 29 sunt acţiuni de audit financiar (80,56%), 4 reprezintă acţiuni de control (11,11%) şi 3 acţiuni (8,33%) de audit al performanţei. S-au efectuat, de asemenea, 106 acţiuni de verificare a modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizie. Pentru remedierea abaterilor de la reglementările legale în domeniile financiar, contabil şi fiscal, au fost stabilite 148 de măsuri prin 24 de decizii comunicate entităţilor verificate.

Urmare a acţiunilor de audit financiar şi control (audit de conformitate) desfăşurate în anul 2019 la unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului Constanţa şi la entităţile din subordinea acestora, au fost constatate abateri care au avut consecinţe în neîncasarea a 7.064 mii lei venituri suplimentare şi crearea unor prejudicii în sumă de 17.290 mii lei. De asemenea, au fost constatate şi consemnate în actele de control şi abateri care nu au determinat producerea de prejudicii sau venituri suplimentare, reprezentând o valoare de 108.535 mii lei.

Advertisement
usr

Urmare a acţiunilor de audit financiar şi control efectuate, au rezultat abateri care au generat neîncasarea unor venituri la bugetele publice în sumă de 7.064 mii lei, efectuarea unor cheltuieli nelegale în sumă de 17.290 mii lei şi a unor abateri cu caracter financiar-contabil, în sumă de 108.535 mii lei.

! Structura şi execuţia bugetului în judeţul Constanţa

Potrivit datelor transmise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Judeţului Constanţa, în anul 2018, structura şi execuţia bugetului pe ansamblul judeţului se prezintă astfel:
– Bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, judeţului; venituri – 1.921.040 mii lei, cheltuieli –  2.015.256 mii lei, excedent/deficit – 94.216 mii lei;
– Bugetele instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii: venituri – 668.018 mii lei, cheltuieli – 674.907 mii lei, excedent/deficit – 6.889 mii lei;
– Bugetele împrumuturilor externe: venituri – 34.268 mii lei, cheltuieli –  34.268 mii lei, excedent/deficit – 0 lei;
– Bugetele împrumuturilor interne: venituri – 46.633 mii lei, cheltuieli – 11.930 mii lei, excedent/deficit – 34.703 mii lei;
– Bugetele fondurilor externe nerambursabile: venituri –  249 mii lei, cheltuieli – 243 mii lei, excedent/deficit – 6 mii lei.

Iată documentul:

Advertisement
usr

Raport

Din datele prezentate privind execuţia bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale se scot în evidenţă următoarele:
a) Veniturile bugetelor locale au fost realizate în proporţie de 74,30 % din prevederile definitive, din care:
→ Veniturile proprii au fost realizate în proporţie de 90,64%;
→ Veniturile din subvenţii de la bugetul de stat, cote şi sume defalcate din TVA au fost realizate în proporţie de 69,48 %;
→ Sume primite de la UE/alți donatori în contul plăţilor efectuate – au fost realizate în proporţie de 29,51%.
b) Cheltuielile bugetelor locale realizate au reprezentat 63,85 % din prevederile definitive, din care:
→ Cheltuieli curente – 70,02 % din prevederile definitive;
→ Cheltuieli de capital – 45,02 % din prevederile definitive;
→ Cheltuieli financiare (rambursări de împrumuturi, dobânzi, comisioane) – 93,36 % din prevederile definitive.
c) Din raportarea veniturilor proprii la cheltuielile bugetare totale rezultă că, pe ansamblul bugetelor locale, în faza de programare s-a prevăzut un grad de autofinanţare de 38,65 % iar în execuţie s-a realizat 54,86 %.

Comparativ cu prevederile definitive, cheltuielile bugetare totale (plăţile efectuate) în anul 2018 de unităţile administrativ-teritoriale au fost realizate în proporţie de 63,85%, în cifre absolute rezultând o diminuare a acestora faţă de prevederi cu suma de 1.140.956 mii lei.

NOTĂ! Acest raport prezintă rezultatele activităţilor de audit şi control desfăşurate în anul 2019, de către Camera de Conturi Constanţa, asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public, în conformitate cu Programul de activitate pe anul 2019, aprobat de Plenul Curţii de Conturi, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions