Conecteaza-te cu noi
palaz

Politica

Alianța Național Țărănistă și-a lansat candidatul la Primăria Constanța

Published

on

Alianța Național Țărănistă și-a anunțat, astăzi, candidatul la Primăria Constanța. Acesta este Tudorel Chesoi, vicepreședinte la nivel național și președinte al Organizației Județene Constanța a Aliantei Național Țărăniste. La conferința presă prilejuită de lansarea candidaturii lui Chesoi au mai participat președintele Alianței, avocatul Radu Ghidău, Alexandra Pătrașcu, secretar organizația ANT Constanța, Octavian Țacu, vicepreședinte ANT Constanța, Taner Gazi, prim-vicepreședinte ANT Constanța și Claudiu Iamandi – vicepreședinte.

„După aproape 30 de ani de politică și vreo 12 de consilier local și județean, consider că sunt destul de capabil să aduc un plusvaloare Constanței. Deviza campaniei este rezumată în câteva cuvinte: curățenie – spații verzi – gigacalorie ieftină. Sunt primele trei puncte ale programului nostru pentru Constanța și pot fi dezvoltate. Constanța arată destul de rău, e un oraș gri și este un lucru pe care îl regret sincer, pentru că mă întristează să văd cum alte orașe din România înfloresc, deși au posibilități mult mai reduse“, a spus Chesoi.

Liderul ANT a vorbit de nevoia construirii unei noi centuri în afara orașului, având în vedere că fosta centură, Aurel Vlaicu, este acum un bulevard integrat în municipiul Constanța. Fostul consilier local Tudorel Chesoi spune că ideea este perfect realizabilă și are efecte benefice pentru traficul auto din Constanța. El dorește înființarea unei inel de circulație care să facă legătura între bulevardele IC Brătianu și Tomis, de la fostul sediu al Registrului Auto Român și până la nodul rutier din zona centrului comercial Tom – Carrefour. Artera propusă ar prelua o parte semnificativă din traficul intens de pe bulevardul Aurel Vlaicu și ar prelua traficul greu. Chesoi spune că Aurel Vlaicu nu mai este de mult timp centura orașului, întrucât în zonă s-au construit centre comerciale, iar în momentul de față se construiesc ansambluri rezidențiale. Așadar, vorbim de o zonă în care se îmbină încă funcțiunile vechi, industriale, cu funcțiunile mai noi, comerciale și rezidențiale. Însă industria este deja pe picior de retragere din zonă.

Tudorel Chesoi a reamintit că în mandatul de consilier din perioada 2012 – 2016 a inițiat mai multe proiecte de hotărâre, dar care nu au fost luate în seamă de actualul primar, iar ele zac în prezent în sertarele Primăriei. Unul dintre aceste proiecte face referire la diminuarea impozitului pentru clădirile nerezidențiale pentru 4.000 de IMM-uri, impozite care fuseseră majorate de 20 de ori. De departe, cel mai important proiect pe care Tudorel Chesoi l-a inițiat, în 2016, a fost privind transformarea punctelor termice în centrale termice pe gaz, pentru că sunt foarte multe persoane cu venituri mici care și-au pierdut apartamentele din cauza prețului mare al gigacaloriei.

„Proiectul meu este foarte simplu de implementat și prevede ca cele 154 de puncte termice din Constanța să poată fi transformate în centrale termice de cartier, iar în acest fel se închide robinetul cu pierderi de la CET. În acest fel, apa caldă va fi furnizată la un preț foarte mic“, a spus Chesoi.

Mai multe detalii despre proiect puteți citi aici:

Advertisement
usr

Gigacaloria care ne arde la buzunare. De ce refuză Făgădău reforma sistemului centralizat de termoficare

Un alt proiect pe care Tudorel Chesoi l-a inițiat, dar care nu a fost pus în aplicare se referă la înființarea unui centru pentru victimele violenței în familie. De asemenea, Chesoi a mai cerut în 2016 eliminarea taxei de debranșare pe care o percepe RADET. El consideră această taxă ca fiind imorală și abuzivă.

„Voi insista să le punem în aplicare aceste proiecte, pentru că sunt în avantajul constănțenilor“, a subliniat Tudorel Chesoi.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions