Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

ANR: Proceduri privind accesul navelor în porturi

Published

on

În cursul zilei de azi, Autoritatea Navală Română a dat publicităţii procedurile privind accesul navelor în porturile maritime române şi a navelor maritime şi fluvio-maritime în porturile situate pe Dunărea maritimă, în contextul limitării efectelor epidemiei de SARS-CoV-2.

ANR a adus la cunoștință tuturor persoanelor interesate că navele care sosesc din zonele de risc roşii/galbene în porturile maritime române şi în porturile situate pe Dunărea maritimă sunt obligate “să respecte procedurile și măsurile prevăzute de art.9 alin.(1), respectiv art.9 alin.(2) din Ordonanţa Militară nr.3/24.03.2020, începând cu data publicării acesteia în Monitorul oficial al României, partea I.”

Autoritatea Navală Română efectuează formalitățile de sosire a navelor, în baza competențelor sale conferite de legislația în vigoare, în colaborare cu autoritățile abilitate.

ANR a precizat:

Advertisement
usr
  • Pentru a preveni şi combate eficient o eventuală răspândire rapidă şi extinsă a virusului COVID-19 în rândul personalului angajat pe platformele portuare, în porturile maritime Constanţa, Midia şi Mangalia a fost instituită măsura interzicerii accesului piloţilor la bordul navelor sosite din zonele de risc roşii sau galbene dacă nu dispun de echipamentul prevăzut de DSP Constanţa;
  • În vederea asigurării continuităţii fluxului de mărfuri şi materii prime, accesul, controlul şi operarea tuturor navelor în porturile maritime Constanţa, Midia şi Mangalia se desfăşoară în condiţii normale cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi securitate impuse de DSP Constanţa;
  • În situaţia în care piloţii nu dispun de echipamentul obligatoriu de protecţie prevăzut de DSP Constanţa şi navei nu i se asigură serviciul de pilotaj pentru acostarea la dană, aceasta va sta în carantină în rada portului Constanţa, 14 zile de la ultimul port de escală situat într-o zonă de risc roşie sau galbenă.

În ceea ce privește acordarea liberei practici sanitare, aceasta este în responsabilitatea autorităților sanitare, care o eliberează după îndeplinirea procedurilor și instrucțiunilor specifice proprii, aprobate și aplicate în vederea limitării efectelor epidemiei de SARS-CoV-2.

“De asemenea, Cabinetul Medico-Sanitar de Frontieră Port Constanţa a comunicat ANR faptul că în prezent se aplică ultimele proceduri publicate în buletinul informativ al CN APMC SA, începând cu data de 18.03.2020. Aceste instrucțiuni și proceduri se află într-o dinamică relaționată cu evoluția epidemiei, pot fi modificate și actualizate de către autoritățile sanitare ori de câte ori este necesar și sunt publicate de către administrațiile portuare prin intermediul buletinelor informative zilnice.”, precizează un comunicat de presă al Autorităţii Navale Române.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions