Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța va avea un laborator de biologie moleculară în cadrul căruia vor putea fi lucrate testele PCR. SCJU a primit, în urma unei sponsorizări, echipamente de înaltă performanță constând în 2 linii complete de diagnostic prin biologie moleculară a virusului SARS-CoV-2.
Un astfel de echipament are două componente: – un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice); – un aparat Real Time PCR ( acidul nucleic extras este amplificat într-un real time pcr si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).
“Până în momentul de față a fost livrat și instalat primul echipament. Acesta provine din Coreea de Sud și conține inclusiv reactivi și consumabile. “, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al SCJU Constanţa.
Echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, respectiv Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.
“Noi, conducerea Spitalului, în numele tuturor cadrelor medicale din Spitalul Județean Constanța, mulțumim celor care s-au implicat până acum și au susținut activitatea medicală, prin donații și sponsorizări. Vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putință și utilizăm toate resursele de care dispunem astfel încât pacienții noștri să beneficieze în permanență de servicii medicale de calitate.”, a transmis managerul SCJU Constanța, Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa.
Update: În urmă cu puţină vreme, Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis un comunicat de presă referitor la această donare.
Iată mesajul: “Considerăm că am făcut un gest de solidaritate cu sistemul sanitar local, unde trăieşte o mare comunitate de navigatori. Prin aportul Sindicatului Liber al Navigatorilor, practic al membrilor de sindicat, se creează o infrastructură nouă, care ridică la un nivel de top laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, acum, când avem cu toţii o mai mare nevoie de astfel de aparate, dar şi pentru un termen lung. Şi asta, deoarece această nouă infrastructură medicală va fi aptă să lucreze şi cu alte tipuri de infecţii sau viruşi pentru un diagnostic mai bun şi o sansă mai mare de a salva vieţi în comunitate şi nu numai.
Membri Sindicatului Liber al Navigatorilor au avut posibilitatea de a fi solidari în aceste timpuri cu sistemul sanitar românesc şi constănţean! În numele lor am semnat astăzi în cartea de onoare a spitalului!
Aşteptăm astăzi şi Ordonanţa Militară 9 cu facilităţi care privesc navigatorii.”, a precizat Biroul de presă al SLN.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta