Rețeta succesului la Agigea. Un politruc din localitate, care a coordonat ca redactor-șef o fițuică editată de Primărie cu scopul de ridica osanale controversatului edil Cristian Maricel Cîrjaliu, a ajuns mare administrator public al comunei. Un fel de city-manager de la țară. Este vorba de Dan Ștefan Chiru, care a mai ocupat în trecut funcția de viceprimar al comunei Agigea, fiind coleg de partid, la PSD, cu primarul Cîrjaliu. Chiru a fost viceprimar în mandatul 2004-2008, pe vremea când Primăria era condusă de Ion Ioniță. De asemenea, a continuat să dețină funcția de viceprimar în primul mandat al edilului Maricel Cîrjaliu. După o cerată survenită între cei doi, în octombrie 2010, Chiru și-a dat demisia. În 2012, el nu a mai fost trecut pe listele de consilieri locali. Însă din 2014, îl regăsim în postura de angajat al Primăriei Agigea, întocmind diverse referate referitoare la oportunitatea vânzării, concesionării sau închirierii unor terenuri din patrimoniul comunei.
Ultima sa misiune a fost aceea de redactor-șef la Gazeta de Agigea, o publicație propagandistică editată de Primărie și distribuită gratuit cetățenilor. Fițuica este scrisă și paginată de niște jurnaliști constănțeni. Însă aceștia s-au rușinat să semneze osanale scârboase aduse primarului în funcție. După cum am relatat în Ordinea.Ro, primul număr al oficiosului de Agigea era o odă în stil comunist adusă primarului Maricel, care avea poze și discursuri copiate de pe site-uri gen Referate.ro, aproape în fiecare pagină de ziar. Tipul a vrut să pară deștept. Și neavând cuvintele la el, le-a plagiat în stil ordinar. Pe ultima pagină figurau articole în care adversarii lui Cîrjaliu erau rotisați la foc mărunt și demascați ca dușmani ai poporului agigean. Cum nimeni de meserie nu ar semna așa ceva, Dan Ștefan Chiru a fost înscris în caseta editorială a Gazetei de Agigea cu funcția de redactor-șef, deși acesta nu este jurnalist și nici nu a scris în viața lui trei rânduri la vreo publicație, nici măcar la rubrica ”tinere talente”. Lui Chiru nu i-a fost rușine să-și asume odioasele ode. După doar câteva luni, oportunismul său a fost răsplătit din plin. Și asta explică pe deplin lipsa de rușine.
Postul de administrator public a fost scos la concurs de Primăria Agigea la începutul stării de urgență. Deși Primăria anunțase încă de atunci că restrânge contactul cu publicul, consursul a fost organizat în stil clasic, adică prin examen scris și interviu, la sediul angajatorului. Eventualii doritori ai funcției contractuale au ascultat recomandările și au rămas acasă. În mod cert, pe 29 aprilie 2020, redactorul-șef surogat a fost anunțat admis pentru postul la care a concurat. De-acum înainte, nu va mai semna odele închinate marelui Maricel, ci documentele oficiale pe care nici măcar Maricel nu mai vrea să le semneze la Primăria Agigea.
Un ziar despre Cîrjaliu, făcut din fondurile Primăriei. Că dacă tot e campanie, să fie din bani publici.
Gazeta de Agigea a încercat să falsifice grosolan percepția publicului despre Maricel Cîrjaliu, în contextul în care mai multe publicații constănțene printre care și Ordinea.Ro, au documentat modul în care acesta s-a propus singur pentru a primi titlul de cetățean de onoare al localității, despre doctoratul cu articole plagiate pe care l-a urmat parțial la o ”fabrică de diplome” de la Chișinău, despre interesele sale în cadrul restaurantului Golful Pescarilor sau despre prăpădirea fondurilor europene pentru pescari pe festivaluri de neam prost. În loc să răspundă punctual de ce a făcut aceste fapte sau de ce, de pildă, a vândut un teren din patrimoniul comunei Agigea către fiica sa, Maricel s-a cugetat că ar fi mai ușor să încerce să-i spele pe creier pe electorii din comună. La urmă, și-a răsplătit servantul cu o funcție contractuală pe măsură. Va urma!
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta