Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care pescuiau în perioada de prohibiție și dețineau peste 80 de kilograme de peşte.
Pe timpul intervenției, unul dintre pescari a pus ambarcațiunea în mișcare, iar unul dintre polițiștii de frontieră a fost tras în apă, astfel fiindu-i pusă viața în pericol.
Iată cum s-au desfăşurat lucrurile:
În data de 06.05.2020, acţionând în baza unor informaţii, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, județul Tulcea, au organizat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă.
Advertisement
Astfel, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localității Periprava, la malul canalului Sulimanca, o ambarcațiune în care se aflau două persoane, care scoteau din mai multe unelte de pescuit peşte din specia somn.
Polițiștii de frontieră au somat pescarii și au intervenit pentru reţinerea acestora, unul urcând în barcă pentru imobilizarea persoanelor, iar celălalt efectuând manevre de oprire a ambarcaţiunii la mal. Pe timpul intervenției unul dintre pescari a pornit motorul bărcii, trăgându-l prin apă pe poliţistul de frontieră aflat pe uscat, până pe malul opus.
Poliţistul de frontieră aflat în barcă a reuşit imobilizarea celor doi bărbaţi, iar în urma legitimării acestora s-a constatat că sunt cetățeni români, S.M., în vârstă de 35 de ani, care a prezentat o declarație pe proprie răspundere justificând deplasarea pe timpul stării de urgență în scop profesional, și nepotul acestuia, în vârstă de 15 ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea.
Totodată, în ambarcațiune polițiștii de frontieră au descoperit trei unelte de pescuit tip vintir, în care se afla cantitatea de 83 kg pește, din specia somn.
Cantitatea de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit, în valoare de aproximativ 10.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
Advertisement
“În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și fals în declarații, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.”, a precizat Biroul de presă al Gărzii de Coastă.
De asemenea, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tentativă de omor, dosar penal ce va fi instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul scafandrilor din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Tulcea și Constanța.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!