Luarea temperaturii pentru clienţii teraselor nu va fi obligatorie după deschiderea acestora, măsura urmând să fie adaptată în funcţie de fiecare operator, spune preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu. Autoritățile au anunțat că terasele vor fi deschise din 1 iunie dacă numărul cazurilor de coronavirus în România se menține în scădere.
“În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a afirmat Robert Chioveanu, într-o videoconferinţă, potrivit Agerpres.
El a precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru angajați – bucătari sau chelneri -, care trebuie să aibă şi echipament de protecţie – mască şi mănuşi. În acest context, şeful Direcţiei Generale Turism din Ministerul Economiei, Răzvan Pîrjol, a susţinut că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem “poate de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”.
“Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a explicat Pîrjol conform aceleiași surse.
În opinia sa, majoritatea hotelierilor sunt pregătiţi, adoptând deja proceduri pe care le vedem aplicate şi ” în viaţa noastră socială de zi cu zi, pe care o trăim în urma pandemiei”.
“În plus, şi hotelierii vor beneficia de acele scheme de granturi de ajutor din partea statului, acel faimos miliard de euro din fondurile europene, probabil undeva la 300 de milioane vor fi consacrate industriei ospitalităţii, zona de transporturi şi probabil toată partea de industrie a spectacolelor şi evenimentelor”, a menţionat Răzvan Pîrjol.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta