Conecteaza-te cu noi

Actual

Din 16 iulie, zboruri între Mihail Kogălniceanu şi 3 oraşe din Transilvania

Published

on

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și Compania Națională Tarom promovează un plan strategic pentru a  reconecta destinații turistice majore, în scopul facilitării accesului turiștilor români către Litoral, Delta Dunării, Bucovina, Maramureș, Transilvania, Banat etc.

În acest sens s-au purtat discuții pentru a reintroduce zboruri începând cu data de 16 iulie 2020 pe rutele Constanța – Timișoara, Constanța – Cluj și Constanța – Oradea, cu câte 2 frecvențe pe săptămână, în zilele de joi și duminică.

Bogdan Artagea, director general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a declarat:

„Având în vedere situația actuală globală generată de pandemia de coronavirus, care ne oferă oportunitatea de a stimula turismul din țara noastră, ne dorim să dezvoltăm acest parteneriat cu Tarom, să oferim pasagerilor noștri o opțiune de a călători rapid către diverse zone ale țării. De asemenea, și operatorii de turism vor contribui la definitivarea vacanțelor sau a deplasărilor în scop profesional. Sunt convins că eforturile noastre, susținute de d-nul secretar de stat Alexandru Mutruc, din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor privind reconectarea regiunilor țării prin noi curse aeriene, vor atrage sprijinul factorilor decizionali din județele cu potențial turistic. Implicarea nemijlocită a d-lui George Sergiu Niculescu, prefectul județului, pentru identificarea posibilităților de creștere a traficului aerian contribuie la realizarea obiectivului nostru principal pentru care am făcut numeroase demersuri de-a lungul timpului.”, a precizat Bogdan Artagea.

Detalii privind programul de zbor și tarifele percepute pot fi consultate pe site-ul operatorului aerian, www.tarom.ro.

Zborurile vor fi efectuate în condiții de siguranță şi vor avea ca destinație Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța, de unde turiștii pot ajunge rapid în stațiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării.

Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari orașe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin Direcția Generală Turism, Prefectura Constanța, Primăria Oradea, Primăria Timişoara și Primăria Cluj Napoca, împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulți dintre români vor alege, în acest an, să își petreacă vacanța de vară în țară. Conform statisticilor elaborate de către asociațiile de promovare a turismului se preconizează ca doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu, vor aleage destinații externe.

“Acum că restricțiile încep să se ridice, ne reluăm activitatea și facem ce știm mai bine, conectăm România, intern și internațional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură și rapidă călătoriilor cu mașina sau trenul pe distanțe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanță, în țară. Dacă distanța de la Timișoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, același drum, durează doar o oră, în condițiile de siguranță incomparabile. Știu că mulți români așteptau introducerea acestor rute și sunt convins că, având această facilitate, mulți dintre noi vom redescoperi România și vom contribui la susținerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile românești, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul și încrederea că împreună putem depăși perioada grea prin care am trecut.”, a declarat George Barbu, director general TAROM.

Zborurile vor fi operate în condiții de maximă siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție, astfel încât să fie eliminat orice risc. Orarul zborurilor și tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

La rândul său, prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu a declarat: “Încă de la începutul mandatului de prefect, am susținut ideea reintroducerii curselor interne care să lege Constanța de restul țării. Consider acest pas unul important pentru turismul de pe litoral și mă bucur că toate eforturile celor implicați au dat roade. După nenumărate consultări pe care le-am avut cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și după discuții pe care le-am purtat cu conducerea Aerportului Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța, litoralul va fi legat, din nou, pe cale aeriană de vestul țării. Așa cum am spus în nenumărate rânduri, autoritățile susțin turismul, susțin industria HoReCa, iar eu, în calitate de prefect, voi continua să fiu un partener implicat al mediului de afaceri din Constanța.”.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions