Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța face parte dintr-un consorțiu alcătuit din 26 de parteneri din România, Austria, Slovenia, Ungaria, Croația, Bulgaria, Serbia, Ucraina și Moldova, pentru promovarea transportului pe Dunăre. În această idee, miercuri, 1 iulie, a demarat proiectul DIONYSUS, finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul are un buget de 3,6 milioane euro (din care 347.378 de euro – bugetul aferent CN Administrației Porturilor Maritime SĂ Constanța), cu o durată de implementare de 30 de luni. Proiectul DIONYSUS se bazează pe rezultatele proiectului DAPhNE, finalizat în decembrie 2018, din care CN APM SA a făcut parte și dezvoltă, în continuare, rezultatele acestuia. Obiectivul principal al DIONYSUS este de a transforma porturile dunărene în huburi performante, mai bine conectate și integrate, care să facă parte din lanțurile de transport mulți și intermodale relevante și care să devină locații preferate pentru dezvoltarea investițiilor în industrie.
CN APM SA Constanța va contribui la realizarea majorității activităților prevăzute în proiect pentru atingerea obiectivelor, cea mai relevantă implicare fiind participarea la realizarea unor studii în domeniul transportului de containere, digitalizării. Totodată, va coordona și realizarea unui Master Plan de infrastructura pentru industria de croaziere fluviale cu scopul facilitării creșterii durabile a acestui sector.
Proiectul va genera un set de planuri de dezvoltare portuară de-a lungul Dunării, care vor constitui fundamentul pentru pregătirea proiectelor de investiții în vederea accesării finanțării europene în următoarea perioadă de programare 2021-2027, având astfel un impact semnificativ asupra dezvoltării economice regionale și transformând DIONYSUS într-un instrument cheie pentru atingerea obiectivelor specifice transporturilor și multimodalitatii EUSDR.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta