Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Garda de Coastă participă la MMO Black Sea 2020

Published

on

În perioada 08 iunie – 24 august 2020, Poliţia de Frontieră Română și Poliţia de Frontieră din Bulgaria participă la Operațiunea Maritimă cu Scopuri Multiple la Marea Neagră (MMO Black Sea 2020), organizată de către Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

MMO Black Sea 2020 se desfășoară în cadrul Operațiunii Comune „Puncte Focale Maritime 2020”, având ca obiectiv general implementarea și aplicarea funcțiilor gărzii de coastă prin coordonarea operațională la nivelul autorităților naționale cu competență la frontierele maritime externe ale UE, prin concentrare pe prevenirea, detectarea și combaterea migrației ilegale, a activităților de pescuit ilegal, a poluării marine și a altor infracțiuni transfrontaliere, precum și prin dezvoltarea cooperării între autoritățile relevante din România, Bulgaria și agențiile Frontex (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă), EMSA (Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă) și EFCA(Agenția Europeană de Control al Pescuitului).

Astfel, Agenția Frontex, împreună cu EFCA și EMSA, asigură sprijinul autorităților naționale care îndeplinesc funcții ale gărzii de coastă, pentru augmentarea cunoașterii situației prin furnizarea de servicii, informații, respectiv a capacității de reacție. Pe durata desfășurării operațiunii, un mijloc de mobilitate aeriană a asigurat supravegherea spațiului maritim din Marea Neagră, furnizând imagini în timp real către Centrele de Comandă și Control ale autorităților implicate, respectiv către Centrele Internaționale de Coordonare ale agențiilor europene.

De asemenea, în cadrul operaţiunii s-a pus accent şi pe pregătirea personalului, în perioada 21-22 iulie fiind organizată, la Constanța, o conferință în domeniul căutării și salvării persoanelor aflate în pericol pe mare. La activitățile teoretice și practice au participat reprezentanți din cadrul agențiilor europene și statelor membre (România, Bulgaria, Grecia, Italia, Portugalia, Spania), care au efectuat schimb de experiență și bune practici pentru îmbunătățirea modului de coordonare și acțiune.

Advertisement
usr

În data de 23 iulie se desfășoară un exercițiu complex având ca scop căutarea și salvarea unor persoane aflate în pericol pe mare, combaterea poluării marine și a pescuitului ilegal nedeclarat și nereglementat, abordarea unei nave necooperante. Unul dintre obiective l-a reprezentat interoperabilitatea, modul de acțiune, deprinderile reprezentanților autorităților naționale care implementează funcții ale Gărzii de Coastă.

Garda de Coastă participă la exercițiu cu 5 mijloace de mobilitate navală,  Autoritatea de Frontieră din Bulgaria cu o navă maritimă de patrulare, Inspectoratul General pentru Aviație cu 2 elicoptere, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare cu 3 nave de intervenție, I.G.P.R. – Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale cu o echipă tactică, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură cu 2 inspectori piscicoli, coordonarea acțiunilor de căutare și salvare pe mare, respectiv depoluarea marină, fiind asigură de către Centrul Maritim de Coordonare a Acțiunilor de Căutare și Salvare a Vieții Omenești pe Mare (MRCC) Constanța din cadrul Autorității Navale Române.

”Menționăm faptul că Operațiunea Comună ”Puncte Focale Maritime 2020”, implementată de autoritățile de frontieră din România și Bulgaria în regiunea Mării Negre, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions