Traficul de pasageri pe cele 17 aeroporturi din România va scădea cu 61% până la sfârşitul anului, potrivit unui document prezentat astăzi la reuniunea anuală a directorilor generali din cadrul Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), organizată în staţiunea Venus. Traficul înregistrat pe semestrul I al anului 2020 a scăzut semnificativ, iar până la sfârșitul anului este prognozată o scădere de 61% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu un trafic estimat de 9.085.000 pasageri.
Potrivit unui comunicat de presă al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, în perioada 23-26 august, în parteneriat cu Asociația Aeroporturilor din România, organizează Ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor Membre AAR.
În cadrul evenimentului vor fi dezbătute teme de siguranță și securitate aeroportuară, probleme operaționale identificate în contexul prevenirii răspândirii virusului Sars-Cov-2.
La ședință vor participa reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române, printre care Alexandru Anghel – președinte al Consiliului de Administrație, reprezentanți ai companiilor aeriene – Cristian Buciu – director operațional Blue Air și consilii județene – Adrian Veștea – președintele CJ Brașov, precum și directori din cadrul aeroporturilor și factori de decizie din cadrul Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, prin Corina Martin.
Ședințele vor fi conduse de Bogdan Artagea – director general al A.I.M.K.C. și David Ciceo – președinte al AAR.
În cadrul întâlnirilor se vor aborda subiecte privind relansarea traficului aerian, creșterea și menținerea încrederii pasagerilor în transportul aerian comercial din România în contextul global generat de pandemie precum și modificări aduse de Codul Aerian. De asemenea, vor fi punctate aspecte privind procedurile operaționale – ”Sisteme dezinfectare no touch cu ecran Samsung integrat și soluții profesionale de Digitalizare – Aeroporturi”.
”Strategiile de dezvoltare a aeroporturilor din România, cu investiții privind siguranța și securitatea aeronautică, investiții în infrastructura aeroportuară vor fi de asemenea pe ordinea de zi.”, a precizat Elena Cătălina Vîță, specialist în relații publice.