Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

A murit artistul Mihai Constantinescu

Published

on

În această seară, puțin după ora 19.00, Mihai Constantinescu s-a stins din viață,  după un stop cardio-respirator. Soția artistului a spus că decesul a survenit în spital, în ciuda eforturilor de resuscitare făcute, timp de 50 de minute, de către medici.

Cântăreţul Mihai Constantinescu se afla, de pe 14 mai, internat la Spitalul Floreasca, în stare gravă. El a fost în comă şi a suferit un al doilea stop cardio-respirator. Cântăreţul era în secţia de Terapie Intensivă, asistat de aparate.

Mihai Constantinescu a fost găsit inconştient, în casă, pe 14 mai. Soţia lui a chemat ambulanţa.

În vârstă de 73 de ani, el a avut probleme de sănătate şi în martie, motiv pentru care şi-a anulat mai multe concerte.

Advertisement
usr

Artistul a suferit două intervenţii la inimă în ultimii ani. Cu 12 ani în urmă i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a fost din nou operat.

Cine a fost Mihai Constantinescu?

Mihai Constantinescu s-a născut pe 4 ianuarie 1946 la București. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973. În 1972 a terminat Școală Populară de Artă, la clasa Florica Orăscu. În 1975 a obținut premiul al III-lea la Festivalul Slagarelor de la Dresda cu piesă „Am visat”, interpretată de Corina Chiriac.

În 1981 a obținut premiul I la emisiunea concurs “Șlagăre în devenire” cu piesă “I.E.F.S ura!”. A făcut parte din corul de copii ai Radiofuziunii, iar în 1964 a intrat în grupul Mondial. Tot în această perioada a început să îi apară primele piese.

A făcut parte alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu din trio-ul lansat de Titus Munteanu. În 1999 a scos single-ul „Iubim și câinii vagabonzi”. Unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc, lansat în 2003 conține piese scrise de Mihai Constantinescu.

Advertisement
usr

A avut turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, SUA și în câteva state din Vestul Europei. În mai 2002 a primit Diplomă de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în 2002, editura muzicală a Uniunii Compozitorilor Muzicologi din România i-au editat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions