Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

A murit cântăreața Gabi Luncă

Published

on

În cursul serii trecute, s-a stins din viață cântăreața Gabi Luncă, la vârsta de 82 de ani. Era bolnavă de Covid-19 și avea și alte boli asociate.

Anunț decesului a fost făcut de fiica sa cea mică, care  a anunțat pe pagina sa de Facebook că mama ei s-a stins din viață.

”Dupa 23 ani, din nou impreuna! Canta impreuna Celui pe care L-au iubit si L-au slujit o viata intreaga! O sa ne revedem…”, este mesajul Rebecăi Onoriu.

Gabi Luncă a fost cântăreață de muzică lăutărească și populară. Din anul 1992 a cântat doar muzică religioasă.

S-a născut în data de 16 octombrie 1938, în localitatea Vărbilău, județul Prahova, într-o familie cu 6 copii. Când avea doar trei ani jumătate, mama ei a murit. A fost crescută de o mamă vitregă. Tatăl ei a fost violonist în cadrul Armatei din Ploiești.

Advertisement
usr

Artista a început să cânte în anul 1951 alături de tatăl său. După 1953 devine solista orchestrei de muzică populară a Clubului Muncitoresc din Băicoi.

Devine cunoscută încă de la 17 ani, când era angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești. Încă de atunci, artista și-a definit foarte clar genul muzical: muzica orășenească lăutărească. Doi ani mai târziu, a fost invitată să înregistreze primul ei album, cu doar patru piese. Melodia de rezistență a fost „Dă-mi drumul nevastă-n casă.”.

În anul 1964 s-a căsătorit cu acordeonistul Ion Onoriu, alături de care a început să înregistreze începând cu anul 1970.

Potrivit wikipedia, în anul 1990 a organizat împreună cu Ion Onoriu cel mai mare concert de muzică lăutărească urbană (mahala) din istoria României, pe stadionul Dinamo.

În 1992, alături de Ion Onoriu a lansat primul album de muzică lăutărească-religioasă, pe care l-a prezentat în două turnee, în Paris și Madrid. Din 1993, Gabi Luncă nu a mai cântat decât la slujbele Bisericii Penticostale din București, retrăgându-se complet de pe scena muzicală lăutărească.

Advertisement
usr

Reamintim că tot ieri s-a stins din viață Nelu Ploieșteanu, iar în urmă cu o săptămână, a murit Cornelia Catanga…

Foto: Adevărul

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions