Durere teribilă pentru familia lui Ionuț, tânărul de 31 de ani, din Cernavodă, care era internat de două luni de zile în spitalul din Constanța. Ieri dimineață, bărbatul a încetat din viața.
Reamintim faptul că el a fost internat în spital în data de 21 ianuarie, ca urmare a unei infecții netratate la o măsea. Ionuț era plecat la muncă în străinătate atunci când a acuzat dureri de măsea. S-a întors acasă pentru a rezolva această problemă. În prima fază, a ajuns la spitalul din Cernavodă, însă de acolo medicii l-au trimis la Spitalul Județean Constanța.
În momentul internării, era deja în stare gravă. Infecția îi coborâse în gât și torace. A fost supus imediat unei intervenții chirurgicale, iar medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viața.
De atunci, el a fost supus la șase operații la gât și la plămâni, iar apoi a rămas internat în Secția de Terapie Intensivă, în comă indusă, intubat și ventilat mecanic.
Familia sa a adus mai multe acuzații cadrelor medicale. În replică, în data de 21 martie Biroului de presă al Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a făcut următoarele precizări:
”Referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află, dorim să facem următoarele precizări:
Pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 ron, din care:
Analize de laborator- 5.245,79 ron
Investigații paraclinice de radiologie-3.841,10 ron
(Investigații de înaltă performanță-3.149.00 ron)
Cheltuieli medicamente-32.211,06 ron
Cheltuieli materiale sanitare- 15.235,95 ron
Intervenții chirurgicale-5.110,14 ron
Cheltuieli directe și indirecte -12.796,86 ron
La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative.
Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer dar care nu s-a finalizat.
Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora.
Precizăm că pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS.”