Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Acțiune la nivel național a polițiștilor de la transporturi. Vezi ce sancțiuni au dat

Published

on

Ieri, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din Inspectoratul General al Poliției Române, poliţiştii de la transporturi din toate județele au acționat pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

La acțiune au participat 317 polițiști de la transporturi, care au desfășurat activități în zona a 262 de treceri la nivel cu calea ferată.

În urma neregulilor la regimul rutier, polițiștii au constatat o infracţiune, au reținut 27 de permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, dintre care 293 de sancțiuni la regimul rutier, 6 sancțiuni la Legea 12/1990 și 50 de sancțiuni la alte acte normative.

Advertisement
usr

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

IMPORTANT!

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă și să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar.

Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune.

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

Advertisement
usr
  1. barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
  2. semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;
  3. întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Foto: Politia Română

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions