Conecteaza-te cu noi

Actual

Administrația Națională Apele Române a închiriat zece perimetre marine, pentru 20 de ani

Published

on

apele romane licitatie

În urma derulării procedurii de licitație publică (în două etape), reprezentând scoaterea la închiriere a 28 de perimetre din mediul marin de către Administrația Națională ”Apele Române”, au fost adjudecate 10 perimetre, adică 35,7% din totalul celor scoase la închiriere.

Suprafețele adjudecate reprezintă apele maritime interioare și ale mării teritoriale, bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Apelor Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Totalul suprafeței adjudecate în cele două etape de licitație a fost de 60,06 hectare din 166 de hectare (adică 36,18%) și sunt destinate dezvoltării activităților economice și exploatării resurselor ecosistemului marin. Valoarea de ofertare este cu 12,8% mai mare față de prețul de pornire.

Perioada de închiriere este de 20 ani și va consta atât în activități de cultivare a resurselor acvatice vii în regim natural pentru 3 perimetre (moluște) și furajate convențional pentru 7 perimetre (pești).

Perimetrele sunt situate atât în zona dintre Mamaia și Constanța, la nord de Constanța (în dreptul lacului Sinoe), cât și în zonele dintre Agigea și Eforie Nord, Venus și 2 Mai – Vama Veche. Distanța față de mal este de minim 50 de metri, în medie fiind de 2-3 km față de mal.

Criteriile utilizate de către specialiștii Administrației Naționale ”Apele Române” în cadrul procedurii de licitație publică organizate pentru determinarea ofertelor câștigătoare au fost:

  • Cel mai mare nivel al chiriei – 40%
  • Capacitatea economico-financiară a ofertanților – 10%
  • Protecția mediului înconjurător – 10%
  • Condițiile specifice impuse de natura bunului închiriat – 40%

În prima etapă de licitație, au fost depuse 20 de oferte, 9 fiind declarate valabile (adică 45% au fost declarate valabile). În a doua etapă, din numărul ofertelor primite (16), 13 oferte au fost declarate valabile, adică 81%.

”Astfel, au fost declarați zece câștigători care au închiriat pentru o perioadă de 20 de ani, cu un preț de pornire de 0,04 lei/mp/lună, respectiv de 0,06 lei/mp/lună, reprezentând activități pentru cultivarea resurselor acvatice în regim natural (perimetrele cu numerele: 9, 11, 13), respectiv furajat convențional (perimetrele cu numerele: 3, 5, 6, 7, 8, 12, 28), conform Anunțului de atribuire.”, au precizat reprezentanții Biroului de Comunicare.

Foto: Roz – cultivare resurse acvatice în regim natural, verde – cultivare resurse acvatice furajat bio, alb – cultivare resurse acvatice în regim furajat convențional.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions