Conecteaza-te cu noi

Actual

Agricultorii din Dobrogea își unesc forțele cu Asociația Producătorilor de Porumb din Romania. Vezi ce interese comune au!

Published

on

Asociația Producătorilor Agricoli Dobrogeni (APAD) anunță că va colabora cu Asociația Producătorilor de Porumb din Romania (APPR) în interesul agriculturii românești. Fermierii din Dobrogea spun că mediul asociativ agricol are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de implicare si solidaritate exprimate activ de fermierii autentici, fermierii României.

„Există o necesitate reală de a pune în comun eforturile noastre, ale fermierilor și ale organizațiilor de fermieri, pentru a face cunoscute problemele agriculturii românești și, mai ales, pentru a identifica soluții specifice la nivel local sau național. Suntem responsabili pentru viitorul nostru și implicarea trebuie să devină reala pentru fiecare fermier.“, a declarat Nicolae Sitaru, președintele APPR.

„Zona Dobrogei are un specific aparte și, din păcate, a fost ignorată în ultimii ani din punct de vedere al investițiilor în infrastructura de irigații, a prevenirii efectelor climatice și a susținerii fermierilor afectați de secetă pedologică. Tocmai de aceea am luat atitudine și dorim ca noi, producătorii agricoli, să fim susținuți prin politici adaptate nevoilor noastre și considerăm că alături de o organizație națională puternică vom putea găsi cele mai bune căi pentru a realiza acest deziderat legitim.“ a comentat, la rândul său, Theodor Ichim, președintele APAD.

APPR este una dintre cele mai active organizații profesionale agricole la nivel național și, prin acțiunile întreprinse, a reușit să aducă împreună fermierii și organizațiile de fermieri care au înțeles necesitatea și urgența de a-și uni eforturile. Proiectele și campaniile organizate la nivel național, dar și european, de către APPR sunt astăzi dovada că atunci când fermierii își propun să facă un pas înainte, acest lucru este posibil și rezultatele devin concrete. APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol si din industria agro-alimentară din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reunește cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa, precum și din Copa-Cogeca, organizația-umbrelă ce reprezintă peste 22 de milioane de fermieri europeni în efortul de a promova interesele sectorului agricol în fața instituțiilor UE și a altor părți interesate. Membră a mai multor platforme europene alături de alte organizații europene ale producătorilor din industria agro-alimentară care își propun să-și demonstreze ambiția și disponibilitatea de a continua să aplice și să dezvolte mai departe practici agricole durabile, APPR militează pentru  nevoia de inovație bazată pe știință și claritate, pentru un cadru de reglementare solid, ținând cont de realitatea și practicile agricole.

APAD este continuatoarea mișcării civice a producătorilor agricoli dobrogeni, cu fermieri activi, născută din credința agricultorilor dobrogeni că, acționând împreună, vor putea să își soluționeze problemele și să-și implementeze proiectele la nivel local și național. Fermierii membri APAD spun că sunt conduși în acțiunile lor de nevoia urgentă a conceperii și punerii în practică a unei strategii agricole durabile, pe termen lung, cu obiective naționale clare, care necesită implicarea autorităților dar, mai ales, cu soluții locale. Reabilitarea sistemului de irigații, precum și practicarea unei politici agricole echitabile față de fermierii din aceasta zonă aridă a României, prin instrumente specifice (asigurări, alocări de fonduri pentru dezvoltare etc.) sunt principalele obiective ale asociației.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions