Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 272 de unităţi.
Controalele au vizat: 179 de unităţi de alimentaţie publică, 7 pizzerii, o pensiune, 6 cantine, 6 cofetării/patiserii, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, 44 de magazine alimentare, 3 supermarket-uri, 7 tonete de îngheţată, 5 depozite alimentare, 2 unităţi de produse congelate şi 2 autoutilitare.
”În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi referitoare la: – manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; – comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; – ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; – condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; – depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; – nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare; – efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.”, precizează Biroul de presă al ANSVSA.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 56 de unităţi, respectiv 16 restaurante, 13 unităţi tip fast – food, 4 unităţi tip bufet, 4 magazine alimentare, un bar, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete îngheţată, o rulotă, 6 depozite alimentare, 1 unitate produse congelate şi 2 autoutilitare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 513.200 de lei.
În perioada mai sus menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 211,5 kg de produse alimentare şi 30 de buc ouă improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
”Prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, A.N.S.V.S.A. pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.”, precizează Biroul de presă al ANSVSA
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta