Conducerea Oil Terminal (OIL) a făcut publică informația privind decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală/Direcţia Generală Regională a Finanţelor Galaţi – Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate de revocare a autorizaţiei de antrepozit fiscal nr. RO0070413DD02 din data de 22.10.2015.
Asta înseamnă că OIL Terminal a rămas fără autorizația privind scutirea de la plata accizei pentru combustibilul depozitat în vederea exportului. Concret, respectivul document – Autorizaţia de antrepozit fiscal – deținut de Oil Terminal era valabilă timp de trei ani, de la 1 noiembrie 2015 până la 1 noiembrie 2018, şi era acordată de Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor. Urmare a unui control, Direcția Regională a ANAF a decis revocarea autorizației care face referire la acciza la combustibilul depozitat în vederea exportului.
“Societatea Oil Terminal va face toate demersurile necesare în vederea contestării acestei decizii conform prevederilor legale”, a transmis compania Bursei de Valori Bucureşti printr-o comunicare publică. Prin același document, directorul general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, a mai transmis și că informaţiile deţinute nu conduc la concluzia că revocarea autorizaţiei ar avea impact asupra rezultatului financiar aferent anului 2017.
“Societatea OIL TERMINAL S.A informeaza cu privire la faptul ca in data de 04 Ianuarie 2018 s-a primit prin fax decizia nr. 02/2017 emisa deAgentia Nationala de Administrare Fiscala/Directia Generala Regionala a Finantelor Galati- Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate prin care se revoca autorizatia de antrepozit fiscal nr. RO0070413DD02 din data de 22.10.2015. Societatea Oil Terminal va face toate demersurile necesare in vederea contestarii acestei decizii conform prevederilor legale. Informatiile detinute la data prezentei nu conduc la concluzia ca revocarea autorizatiei ar avea impact asupra rezultatului financiar aferent anului 2017″, se arată în documentul transmis de către conducerea OIL Terminat către bvb.ro.
Amintim că, în 2015, Oil Terminal obţinuse reautorizarea ca antrepozit fiscal, după ridicarea acestui drept în anul 2010.
Ce înseamnă revocarea autorizației? Rafinăriile pot aduce benzină pentru descărcare şi depozitare în rezervoarele deținute de compania Oil Terminal numai dacă plătesc la bugetul de stat acciza pentru produse petroliere. Un alt pas în acest proces este ca, după efectuarea exportului, să o recupereze potrivit Codului Fiscal în vigoare. Prin acest lung proces, clienții companiei pot renunța la servicii.
Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 59,62% din Oil Terminal, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu are o participaţie de 13,1%, conform datelor de la jumătatea anului trecut.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta