La nivelul municipiului Constanța urmează să aibă loc, în perioada 9 – 10 martie, recensământul câinilor fără stăpân, pentru ca Animal Society, autoritățile locale și societatea civilă să aibă o imagine reală a problemei.
„Cu ajutorul unei aplicații mobile, câinii sunt fotografiați, identificați și înregistrați într-o bază de date. Informațiile ce vor fi obținute astfel vor contribui la stabilirea și organizarea planului de acțiune pe care noi, Animal Society, împreună cu autoritățile şi locuitorii orașului urmează să îl stabilim și să îl implementăm. Mulțumim echipei de voluntari care se alătură echipei noastre pentru a facilita derularea acestui recensământ! Totodată, amintim constănțenilor că în orașul lor este în derulare proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun. Acesta se va desfășura în trei etape, pe parcursul anului 2021. Prima etapă, campania de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună pe care o derulăm la sediul Biobaza, se va încheia pe 12 martie” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.
„Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun presupune desfășurarea unor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, recensământul acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.“, spun cei de la Animal Society.
Despre Animal Society
Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.