Conecteaza-te cu noi

Actual

Apa Mării Negre este curată, iar plajele așteaptă turiști! Au fost adunate puține alge

Published

on

Cel puțin asta  susțin experții din cadrul Institutului de Cercetare și Dezvoltare Marină “Grigore Antipa’’, Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral și cei ai Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța care au elaborat un raport cu privire la starea plajelor și calitatea apei mării. Că apa Mării Negre este numai bună de îmbăiere. Conform datelor colectate în perioada 2-15 iulie, nu au fost înregistrate depășiri față de valorile admise. Temperatura apei mării s-a încadrat între 23 și 25 de grade Celsius, salinitatea a fost în limitele normale, la fel și concentrațiile de oxigen, PH și hidrocarburi. Măsurătorile s-au făcut de la Năvodari și până la 2 Mai și s-a constatat că apa mării este curată iar linia țărmului nu este invadată de alge.

Iată ce spune directorul Institutului de Cercetare și Dezvoltare Marină ”Grigore Antipa”, Simion Nicolaev: ”Practic, de 15 ani, printr-o colaborare între Institutul de Cercetare Dezvoltare Marină ‘’Grigore Antipa’’, Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral și Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța elaborăm o informare privind calitatea apelor de îmbăiere și a plajelor pe sectorul Mangalia-Mamaia, aceste activități desfășurându-se în perioada lunilor iunie până la jumătatea lunii septembrie, practic acoperim cea mai mare parte a sezonului estival, iar scopul acestei informări este de a monitoriza calitatea apelor de îmbăiere prin prisma parametrilor fizico- chimici dar și cei biologici. Parametri s-au încadrat în limitele multianuale, deci nu putem să spunem că am avut probleme speciale.

Parametri microbilologici şi bacteriologici se încadrează în valorile admise prin Hotărârea de Guvern care reglementează aceste chestiuni. Valorile sunt puţin mai mari în comparaţie cu valorile zonelor învecinate şi aceasta o punem pe seama numărului foarte ridicat de turişti, număr care depăşeşte anumite limite. De problema calității apei răspunde Institutul și Direcția de Sănătate Publică. Din acest punct de vedere nu avem depășiri față de valorile admise iar în problema algelor, colegii de la Administrația Bazinală Dobrogea Litoral evidențiază faptul că nu am avut alege macroscopice, alge mari care să fie înregistrate. În toata perioada de care vă vorbim 2-15 iulie, au fost recuperate 1.300 de tone de alge din care 82 de tone deseuri si 207 tone de cochilii de scoici. Asta denota că suntem pe o valoare moderată și nu ne creează probleme din punct de vedere al confortului turiștilor în această perioadă.”

Așa că, dacă și vremea va ține cu noi, putem face liniștiți plajă și baie în mare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions