Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Asociația Casa Mării Negre: ”Este nevoie de oameni de valoare care să scoată Dobrogea din anonimatul și provincialismul în care se complace”

Published

on

În iulie 2017 a fost înființată, la Constanța, Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House, structură asociativă extrem de utilă societății românești din perspectiva derulării de politici publice eficiente în zona Mării Negre. Înființarea acesteia răspunde unei necesități civice, naționale, regionale și locale, pe fondul penuriei de asociații / centre de reflecție / think-tank-uri de analiză/predicție politică în teritoriu, la Marea Neagră – spațiu de interes strategic pentru Statul Român și politica sa externă. Scopurile prioritare ale Asociaţiei “Casa Mării Negre / Black Sea House” sunt cele de a promova şi susţine cultura și politicile publice, în plan național și local (în Dobrogea), precum și în întreg spațiul pontic, prin proiecte și inițiative tematice, de a crea, încuraja şi dezvolta o comunitate culturală locală responsabilă și pro-activă, de a vitaliza managementul cultural local, de a stimula dialogul interreligios în Dobrogea și pe întreg litoralul pontic, de a proteja patrimoniul și specificul cultural al zonei Mării Negre, precum și de a realiza studii și analize geopolitice în spațiul pontic, utile comunității locale și administrației locale și centrale. Asociația va funcționa ca un think-tank de politică externă și politici publice pentru zona Mării Negre și ca un catalizator al proiectelor de consolidare a dialogului interetnic și interreligios și de conservare și dezvoltare a patrimoniului cultural din spațiul pontic, în general și Dobrogea în special. Principalele activități periodice/programatice pe care și le propune Asociația sunt: organizarea unei conferințe de lansare a Asociației, în toamna anului în curs, cu tema/titlul Marea Neagră, de la probleme la soluții; editarea unei publicații cu titlul Studii geopolitice pontice; organizarea semestrială de conferințe, seminarii și work-shop-uri pe teme geopolitice pontice; derularea unor programe culturale, educaționale și științifice care să confere relevanță spațiului dobrogean, la nivel național și în întreg arealul extins al Mării Negre. Derularea de activități sub egida Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House, în domenii precum politicile publice la Marea Neagră, dialogul inter-religios, valorificarea patrimoniului cultural etc., va fi benefică intereselor societății românești și Statului Român, în zona sa de proximitate și în zona extinsă a Mării Negre, va pune în valoare resursele umane existente la nivelul elitei academice, culturale și științifice din Dobrogea și va contribui la creșterea gradului de implicare a societății civile din România în gestionarea unor teme sensibile care au nevoie (mai ales în această perioadă) de elite culturale și administrative lucide, responsabile, atât la București, cât și în (mai ales în) restul Țării.

Cine conduce asociația?

Conducerea Asociației este asigurată de Dorin Popescu, în calitate de președinte (cadru universitar, analist politic, eseist, doctor în litere, fost diplomat la Ambasada României la Moscova, Consulatul General al României la Cernăuți și Ambasada României la Sarajevo, cu rang diplomatic actual de ministru-consilier) și Florin-Cristian Anastasiu, vice-președinte, profesor de limba și literatura română, directorul Colegiului Dobrogean Spiru Haret din Tulcea. ”Încurajăm în mod insistent și responsabil tinerii intelectuali din Dobrogea să se alăture Asociației noastre, în proiectele acesteia (e-mail-urile Asociației: casamariinegre@yahoo.com, blackseahouse@yahoo.com, tel. mobil de contact 0727247473). Este nevoie de oameni de valoare care să scoată Dobrogea din anonimatul și provincialismul în care se complace, de tineri și în egală măsură de oameni-tezaur care pot genera proiecte și programe ce pot consolida profilul cultural al Dobrogei în plan național și internațional.”, precizează conducerea Asociației Casa Mării Negre. Calitățile și angajamentul acestora pentru o viață culturală de calitate în Dobrogea vor constitui pe termen lung o garanție a succesului noii Asociații. Membrii fondatori ai Asociației reconfirmă public încrederea lor sinceră în virtuțile dialogului, schimbului de idei, deschiderii spre celălalt și spre lume. ”Împreună putem face cu adevărat din Dobrogea un spațiu mai bun pentru copiii care ne cresc aici!”, precizează conducerea Asociației.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions