A început execuția de lucrări în cadrul proiectului “Construire corp nou – departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”! Consiliul Județean Constanța informează că utilajele echipei de specialiști execută primele săpături arheologice, un pas necesar pentru a pregăti terenul pentru viitoarea construcție.
„Se încheie astfel o etapă de planificare și începe un nou capitol, unul plin de provocări, dar care, cu siguranță, va aduce mari satisfacții și realizări în viitor. Le urăm mult succes tuturor celor implicați în realizarea acestei construcții esențiale! Fiecare pas înainte ne apropie de un viitor mai bun, ce va aduce beneficii durabile pentru sănătatea mamelor și copiilor noștri.
Termenul de finalizare este iunie 2026.
Reamintim faptul că, proiectul a fost depus la finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C12 – Sănătate, la data de 08 decembrie 2022 și a fost aprobat de Ministerul Sănătății la data de 11 ianuarie 2023, cu 87 de puncte fiind clasat pe poziția opt.
Contractul de finanțare a fost semnat la data 20 aprilie 2023, având o valoare totală de 866.841.334,72 lei cu TVA din care 5% reprezintă valoarea contribuției proprie a beneficiarului (43.342.066,74 lei cu TVA).
Principalele obiective ale proiectului, finanțat de Ministerul Sănătății prin PNRR, sunt reprezentate de:
− construirea unei unități sanitare noi cu funcțiunea de spital destinat secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică;
− noua unitate va avea 350 de paturi dotate inclusiv cu echipamente IT noi, respectiv 232 paturi – spitalizare continuă, 79 paturi – spitalizare de zi, 39 paturi – ATI, 2 blocuri operatorii (Bloc 1 – Obstetrică/Ginecologie – 5 săli și Bloc 2 – Chirurgie pediatrică – 4 săli) precum și 2 unități primiri urgențe (UPU Pediatrie și UPU Obstetrică/Ginecologie);
− noua unitate va fi aliniată la contribuția Tranziție Verde, clădirea respectând standardul NZEB+, respectiv necesarul de energie primară va fi cu cel puțin 20% mai mic decât cerința pentru clădirile al căror consum de energie este aproape egal cu zero (NZEB).
− noua unitate sanitară va fi aliniată la contribuția Transformare Digitală prin realizarea unui sistem informatic spitalicesc integrat (SIS) precum și prin asigurarea unui grad de digitalizare extrem de complex fără de care proiectul n-ar fi putut obține finanțarea solicitată și nici punctajul care s-o claseze pe poziția opt în lista PNRR.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta