Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Aur pentru un elev din Constanța la Olimpiada Balcanică de Matematică

Published

on

Lotul olimpic de matematică al României a obţinut patru medalii de aur şi două medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică, a anunţat Ministerul Educaţiei. Astfel, ţara noastră a ocupat locul I la numărul de medalii obţinute.

”Medaliat cu aur la ediţiile din 2016 şi 2017 ale Balcaniadei, Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi-a reeditat performanţa, obţinând încă o dată punctaj maxim (40 de puncte). Acelaşi punctaj a fost reuşit şi de Edis Memiş (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa), Mihnea Gabriel Doica (laureat cu argint, anul trecut) şi Leon-Roland Bălan-Tribus (ambii elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), toţi trei medaliaţi, de asemenea, cu aur”,  precizează Ministerul Educației.

Medalii de argint au obținut Sergiu-Ionuţ Novac (Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) şi Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Ministerul Educaţiei subliniază că, în urma premiilor obţinute, în clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1.

Advertisement
usr

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) şi însoţită de conf. univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara) şi Marius Perianu (profesor la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina).

Ediţia 2018 a Olimpiadei Balcanice s-a desfăşurat în perioada 7-12 mai, la Belgrad, unde au participat echipe din 17 ţări.

Conform regulamentului de organizare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.

Concursul presupune rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions