Un proiect vechi de infrastructură rutieră bate pasul pe loc de ani de zile din cauza unor erori flagrante de cadastru. DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin este unul de importanță strategică națională, datorită funcționării la Cernavodă a Centralei Nuclear Electrice. Proiectul de reabilitare pentru acest drum există, însă erorile materiale impiedică demararea acestora. Consiliul Județean Constanța a postat pe pagina de internet un anunț de interes public prin care informează că intenționează achiziția de “Servicii de actualizare a planurilor cadastrale și îndeptare a erorilor materiale ale carților funciare aferente celor 23 de tronsoane ce alcatuiesc DJ 223 Cernavoda – Ion Corvin și a serviciilor de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin.”
Concret, administrația județeană este interesată să achiziționeze servicii de actualizare a planurilor cadastrale și îndeptare a erorilor materiale ale carților funciare aferente celor 23 de tronsoane ce alcătuiesc DJ 223 Cernavoda – Ion Corvin și a serviciilor de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin , conform specificațiilor tehnice anexate prezentei invitații. Documentațiile se vor elabora în conformitate cu reglementările în vigoare. Durata de execuție este de 90 de zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere.
Achiziția se va face în mod direct, iar sursa de finanțare este bugetul Consiliul Județean Constanța, urmând să fie acceptată oferta cu prețul cel mai scăzut.
“Oferta declarată câștigătoare este cea cu prețul cel mai scăzut, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor din prezenta invitaţie şi cerinţelor minime solicitate prin Specificaţiile tehnice, considerate obligatorii și demonstrează capacitatea de îndeplinire a activităților care fac obiectul contractului. Pot participa toti operatorii economici interesati indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP. Operatorul economic care are calitatea de ofertant trebuie să facă dovada că este autorizat ANCPI, pentru prestarea serviciilor solicitate, în conformitate cu reglementările în vigoare. (…) Referitor la serviciile de înscriere în cartea funciară a podurilor și podețelor ce deservesc DJ223 Cernavoda – Ion Corvin precizăm că acestea au o suprafață de aproximativ 2600 mp”, informează reprezentanții Consiliului Județean Constanța.
Termenul limită de depunere a ofertelor: 14.07.2017. Adresa la care se transmit / depun ofertele: e-mail licitatii@cjc.ro, sau Registratura Consiliului Județean Constanța, B-dul. Tomis nr.51, Constanța, până la data limită de depunere a ofertelor.
Lucrare de importanță strategică
Amintim că, administrația județeană a făcut publică intenția de a achiziționa servicii pentru realizarea documentațiilor cadastrale și înscriere în cartea funcțiară a imobilelor poduri și podețe aferente DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin încă din luna decembrie a anului trecut.
Documentațiile sunt necesare în vederea depunerii la finanțare a proiectului – Lucrări de modernizare și reabilitare DJ 223 Cernavodă – Ion Corvin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regional, cu respectarea condițiilor specific de accesare a fondurilor europene din cadrul acestui program.
Beneficiarii acestui proiect sunt locuitorii din Cernavodă, Rasova, Aliman și Ion Corvin, precum și cei din localitățile învecinate, respective Băneasa, Oltina, LIpnița, Ostrov, Dobromir, Adamclisi și Deleni. De asemenea, reabilitarea DJ 223 este cu atât mai importantă cu cât acesta este cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă, în cazul unui accident la Centrala Nucleară Electrică de la Cernavodă. În aceste condiții, am putea spune că DJ 223 este un drum de importanță națională strategică. Mai mult, primul care a vorbit despre promovarea proiectului privind reabilitarea drumului județean Cernavodă – Ion Corvin a fost senatorul Nicolae Moga. Parlamentarul social democrat constănțean a vorbit încă din anul 2014 anunțând că reabilitarea DJ 223 va fi “similară cu crearea unui drum strategic, o șosea de coastă a Dunării, care va fi folosit în cazul unui accident nuclear.”
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta