Conecteaza-te cu noi

Societate

Aveți idee ce salarii primesc lunar angajații Primăriei Constanța? Citiți și minunați-vă!

Published

on

A existat o perioadă destul de lungă în care angajații plecau pe capete din primării și din consiliile județene. Și asta, în principal din cauza salariilor mici pe care le aveau. S-au schimbat guverne și legi iar lucrurile au căpătat o întorsătură ciudată: din ce în ce mai mulți angajați vor să renunțe la slujba din sectorul privat pe care o au și să se angajeze în sistemul de stat. Și asta deoarece aici ești concediat mult mai dificil, cu foarte mari bătăi de cap, iar salariul pe care îl primesc angajații este mare. Chiar nesperat de mare în municipiul Constanța. În primăria municipiului sunt 1156 de angajați care își desfășoară activitatea pe diferite poziții. În luna decembrie a anului trecut, în ultima ședință de consiliu, consilierii municipali au aprobat salariile de bază pentru funcțiile publice și pentru personalul contractual. Potrivit acestuia, secretarul Primăriei câștigă în fiecare lună 14.300 de lei. Cu salarii un pic mai mici sunt directorul general – 12.658 lei, arhitectul șef – 12.658 lei, directorul general adjunct – 12.055 lei, directorul executiv adjunct – 11.253 lei, șef serviciu – 9.871 lei, șef birou  – 9.213 lei. Auditorii sunt ceva mai prost plătiți, cu salarii între 3406 lei și 6.064 lei (în funcție de gradul pe care îl au). În ceea ce privește consilierii, consilierii juridici, experți inspectori, aceștia au salarii cuprinse între 2139 lei – debutantul – și 5.717 lei, consilierul superior. Referenții și referenții  de specialitate au venituri mai mici, între 1950 și 4193 lei.   În ceea ce privește personalul contractual, un șef de serviciu primește lunar 6500 de lei. Aici salariile sunt ceva mai mici și variază între 1950 de lei, salariul unui muncitor necalificat și 3.380 de lei, cât primește un psiholog. Angajații de la SPIT au salarii foarte bune și variază între 15.200 de lei și 4.312 lei. Aici, salariile cele mai mari le au directorul executiv și directorul executiv adjunct (15.200 lei) și șefii de serviciu (13.920 lei) precum și șefii de birou (10.266 lei). Salariile consilierilor juridici, ai inspectorilor și ai referenților sunt mai mici dar se cifrează între 3.652 lei (atât primește un referent debutant) și 10.385 lei, cât primește un consilier juridic superior. Și salariații de la SPAS au salarii foarte bune, și se încadrează între 11.200 de lei, cât primește directorul general, și 8.930 de lei pentru un șef de birou. Cum vi se par aceste salarii? Vreți să știți ce salarii au angajații din mediul privat, indiferent de veniturile pe care le aduc angajatorilor? Vreți să știți cum trăiesc pensionarii care au muncit o viață întreagă pe salarii bune dar au ieșit la pensie cu pensii mici? Vreți să vă luați bilet de avion spre occident și nu știți cât costă???

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions