Luni încep examenele de Bacalaureat 2020, iar prima probă este cea scrisă la Limba și literatura română.
Iată datele de examen:
22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
- Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
- Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus
25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:
- Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
- Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus
30 iunie 2020 Afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
30 iunie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
1 iulie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
1 – 4 iulie 2020 Rezolvarea contestațiilor
5 iulie 2020 Afișarea rezultatelor finale
În cursul zilei de azi, ministrul educaţiei, Monica Anisie, a avut o videoconferinţă cu toate comisiile judeţene de Bacalaureat.
Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, s-a discutat despre instruirea comisiilor şi a fost efectuată extragerea preşedinţilor centrelor de examen şi evaluare.
”Le mulţumesc tuturor cadrelor didactice pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, nu numai în implicarea de la Evaluarea Naţională, cât şi de la examenul de Bacalaureat. Le urez mult succes tuturor candidaţilor care, de luni, vor susţine examenul de Bacalaureat”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook.
Absolvenţii claselor a XII-a/a XIII-a intră în condiţii speciale de susţinere a probelor de Bacalaureat, generate de pandemia de coronavirus.
Pentru aceştia, în perioada 11 – 17 iunie s-a desfăşurat echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.
Reamintim că acesta este primul examen susținut în condiții de pandemie de absolvenții de liceu, care vor trece prin triajul epidemiologic înainte de a intra în liceu. Examenul de Limba și literatura română va începe la ora 9:00, dar absolvenții de liceu trebuie să fie în clase între 7.30 și cel târziu ora 8.30. Accesul în sala de examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.
Pentru rezolvarea subiectelor de Bacalaureat, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. La examene, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Toate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video şi audio, potrivit Ministerului Educației. Candidații sunt repartizați în săli, în ordine alfabetică, câte unul în bancă.
La Bacalaureatul 2020 s-au înscris numai în prima sesiune peste 155.000 de candidați, cu aproximativ 20.000 de mai mulți decât anul trecut, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta