Politica
Bogdan Huțucă (PNL): „Mihai Lupu își pregătește o ieșire rușinoasă din funcția de președinte al CJC“
Published
6 luni agoon
By
Tatian Iorga
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, explică votul echipei liberale de consilieri pentru o parte din punctele introduse pe ordinea de zi „de către, încă, președintele CJC, Mihai Lupu.“
„În forma actuală, proiectele înscrise pe ordinea de zi reprezintă un mix perfect de nelegalitate, incompetență și populism. Echipa liberală nu numai că nu achiesează la aberațiile emise de Mihai Lupu, dar marchează acest moment ca unul dintre cele mai josnice din mandatul său la conducerea CJC.
”Mihai Lupu își pregătește o ieșire rușinoasă de la conducerea CJC. În loc să părăsească funcția cu puțina demnitate pe care o mai are, fostul nostru coleg otrăvește fântânile și propune consilierilor județeni un set de proiecte prost făcute și fără avize de legalitate. Unele dintre acestea sunt în egală măsură imposibil de aplicat și pline de populisme de cea mai joasă speță”, a declarat președintele PNL Constanța.
”Cel mai cinic exemplu este punerea pe ordinea de zi a unor facilități pentru elevi printr-un proiect care a primit avize de nelegalitate de la două direcții distincte din CJC! Este, în opinia mea, cea mai clară dovadă a lipsei de respect pe care Mihai Lupu o afișează în fața elevilor și părinților din acest județ”, a mai specificat acesta.
”Acum, poate și cu această ocazie, constănțenii vor realiza de ce la CJC este nevoie de un val puternic al schimbării”, a subliniat Bogdan Huțucă, președintele filialei județene PNL Constanța.
În continuare vă prezentăm punctele de vedere și poziția consilierilor PNL față de o parte din punctele de pe ordinea de zi a ședinței CJC din data de 29 mai a.c.
PROIECTE ȘEDINȚĂ ORDINARĂ CJC 29 MAI 2024
Proiect 79/15.04.2021 privind retragerea UAT Judetul Constanta din ADD Constanta
La acest moment ADD deruleaza doua proiecte de modernizare a doua drumuri judetene prin Programul National Anghel Saligny, in valoare de 140 de milioane de lei.
Codul administrativ prevede ca ”două sau mai multe unități administrativ-teritoriale au dreptul ca, în limitele competenței autorităților lor deliberative și executive, să coopereze și să se asocieze, în condițiile legii, formând asociații de dezvoltare intercomunitară, cu personalitate juridică, de drept privat. Asociațiile de dezvoltare intercomunitară sunt persoane juridice de utilitate publică” deci printr-o eventuală iesire a CJC s-ar desfiinta automat ADD-ul.
Proiect 94/18.04.2024 privind declansarea procedurii de selectie a membrilor Consiliului de Administratie al societatii Drumuri Judetene Constanta SA :
– Consilierii judeteni PNL au semnalat si in celelalte şedinţe in care a fost introdus acest proiect pe ordinea zi faptul că doresc demararea acestei proceduri, cu respectarea prevederilor legale, și reiterăm faptul că, pentru declansarea procedurii de selecţie este necesar :
-Să existe organizat si funcţional compartimentul de guvernanţă corporativă in CJC Constanţa, cu rol de monitorizare si exercitare a atributelor dreptului de proprietate asupra societatilor din subordine-lucru care nu s-a realizat, în acest sens existând o delegare de atribuţii, nespecificate în mod clar.
De asemenea, premergător declanşării procedurii de selecţie, autoritatea tutelară este obligata să stabilească obiectivele pe termen lung pentru Societatea de Drumuri Judetene, pentru cel putin 4 ani, deoarece acestea trebuie cuprinse in scrisoarea de aşteptări, ce face parte din componenţa iniţială, respectiv integrală a planurilor de selecţie, ce vor trebui intocmite şi aprobate de Consiliul Judeţean, ulterior aprobării declanşării procedurii de selecţie.
Important de retinut ! Conform termenelor legale procedura de selecție durează între două și șase luni.
Mandatul actualului Consiliu de Administrație expiră pe data de 4 iunie 2024. Fără numirea unui nou Consiliu de Administrație provizoriu, activitatea Drumuri Județene Constanța S.A. se blochează!
Președintele Mihai Lupu a ales să ignore complet această amenințare!
De aceea grupul consilierilor județeni PNL a înregistrat ieri, 28 mai 2024, o solicitare oficială de convocare a unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Constanța, cel mai târziu pe 3 iunie 2024, pentru desemnarea unui Consiliu de Administrație provizoriu la această societate.
Proiect 108/17.05.2024 privind modificarea si completarea Actului Constitutiv al Drumuri Judetene Constanta SA
Modificarile actului constitutiv trebuie să fie in conformitate cu decizia CA. Modificările actului constitutiv, referitoare la consiliul de admistraţie, nu au fost discutate şi avizate in sedinţa CA ului din data de 15.05.2024 şi nu reprezintă nici pe departe actualizarea acestuia cu noile prevederi legale şi, în condiţiile în care legea prevede durata mandatului administratorilor de maxim 4 ani, nu se putea aproba modificarea acesteia la 2 luni.
Proiect 113/17.05.2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF aferent obiectivului “Construire Centru multietnic de afaceri si turism Dobrogea”
Este inadmisibil supunerea la vot a unui Proiect de Hotarare care nu are atasate toate documentele cerute obligatoriu de lege, respectiv avizul de la Ministerul Sanatatii si Avizul Comitetului National al Zonei Costiere. Atragem tuturor atentia ca terenul la care se refera acest Proiect are destinatie medicala, fiind fost Sanatoriu.
Proiect 115/17.05.2024 privind revocarea dreptului de administrare constituit in favoarea SCJU Sf. Apostol Andrei aupra unor bunuri siutuate in judetul Constanta, localitatea Eforie Sud, Str. Republicii, nr. 7, lot 1+ Str. Dr. Climescu FN si trecerea acestora din domeniul public al Judetului Constanta in domeniul privat al judetului Constanta, in vederea desfiintarii acestora prin demolare
Spitalul O.T.R.M. Eforie Sud ”sta” pe un teren de 11 ha cu o deschidere generoasa la mare. Presedintele CJC ne cere sa votam un proiect pentru demolarea a 21 de corpuri de cladire de pe acest teren, desi a cerut si obtinut un Aviz de Principiu de la Ministerul Sanatatii pentru demolarea a doar 12 corpuri de cladire si, de asemenea, ne solicită trecerea acestui teren in domeniul privat al Judetului Constanta in conditiile in care acum, este in domeniul public (pe el nu se pot realiza decat investitii de interes public si general).
Proiect 116/20.05.2024 privind acordarea unor facilitati elevilor din judetul Constanta care sunt scolarizati in alta localitate decat cea de domiciliu, pe parcursul anului scolar 2024-2025, pentru serviciul de transport public judetean de persoane prin curse regulate
Consilierii județeni PNL nu pot vota un Proiect de Hotarare care are Aviz de Nelegaliltate, atat de la Directia Juridica cat si de la cea Economic-Financiara.
Îl somăm pe domnul președinte al CJC să inițieze un proiect de hotărâre care să respecte rigorile legii.
Proiect nr. 135/23.05.2024 privind darea in folosinta gratuita Patriarhiei Romane – Arhiepiscopia Tomisului a imobilului situate in str. Nicolae Titulescu nr 17, Municipiul Constanta, proprietate privată a Judetului Constanta
Realitatea din 2005:
Arhiepiscopia Tomisului ocupă din anul 2005 o clădire de 214 mp și un teren de 399 mp în Municipiul Constanța, strada Nicolae Titulescu nr 17.
Aceste imobile sunt proprietatea Consiliului Județean Constanța, care în 2005 a oferit un drept de administrare gratuit pentru teren și clădire SUB CONDIȚIA renovării clădirii până cel târziu în 2007. Dacă Arhiepiscopia Tomisului nu renova clădirea până în anul 2007, dreptul de administrare înceta DE DREPT. Toate acestea sunt menționate expres în HCJ 18 / 2005.
Realitatea acum:
Arhiepisocopia Tomisului nu a renovat până în 2007 și nici până în prezent clădirea de pe strada Nicolae Titulescu nr 17, deși o ocupă și în prezent.
Până când consilierilor județeni nu le sunt prezentate documente care sa clarifice situatia din punct de vedere juridic, votul nostru este împotrivă.“, se arată într-un comunicat al PNL.
Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța
Executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro
Cod Mandatar Financiar 21240015