Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Bolnavi, gârlă! Doar în spitale ne putem face bine?

Published

on

De vineri, 10.02, ora 08.00 până astăzi,13.02, ora 08.00,  s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe 706 adulti, dintre care 190 au fost internati. Cei mai multi pacienți au fost înregistrați la UPU interne – 426, în 72 ore.  Dintre aceștia, 96 au fost spitalizați. În același interval, 36 pacienți au fost aduși la Camera de Resuscitare. Tot în 72 de ore, la UPU au fost aduși 214 copii, 73 dintre ei au fost internați. Din categoria cazuri sociale, la UPU au fost înregistrați 14 pacienți.  13 au fost transferați la adăpostul social, după ce au fost supuși investigațiilor de specialitate. Unul este încă la UPU, în investigații. Acesta este comunicatul oficial transmis către reprezentanții mass-media. Am încercat să aflăm mai multe detalii de la asistenta șefă a Cinicii de Pediatrie, Vali Rugină. Ea ne-a spus că situația este dificilă deoarece este vorba pe de-o parte de numărul mare de copii internați și, pe de altă parte, este vorba și despre aparținătorii care vin la spital cu micuții. I-am spus asistentei șefe că nouă, ca și jurnaliști, ni se pare ciudat că sunt atât de multe persoane internate și care își petrec și câte o săptămână în spital. Ea ne-a corectat și a completat: ”Uneori nu trebuie să stea internați câte o săptămână. Există cazuri care stau câte 2 sau 3 zile în spital, iar apoi se externează. Dar este foarte dificilă situația. Uneori apar copii cu rotavirus, iar ei trebuie să fie izolați. Dar mamele nu-i lasă singuri așa că situația este complicată. Astfel, numărul celor internați se dublează. Avem doar 25 de paturi pentru însoțitori, dar de regulă, mamele dorm cu copiii:”, ne-a spus Vali Rugină.  Tot ea ne-a declarat că sunt mame care au și câte 2 sau chiar 3 copii internați și că există cazuri în care copiii sunt nevoiți să doarmă câte doi într-un pat. Cum în ultimele zile s-au internat 73 de copii, este simplu de înțeles aglomerația din Clinica de pediatrie. Ciudat este însă faptul că de sărbători situația nu este la fel. În mod paradoxal, în preajma Crăciunului, secțiile au fost relativ goale. Adică să înțelegem că de sărbătorile religioase nu ne îmbolnăvim sau că dăm o importanță mai mica bolilor? Poate că aplicarea unor noi reguli în sistemul de sănătate ar putea schimba oarecum lucrurile. Dar cum și cine să le facă?

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions