În cursul zilei de ieri, Tribunalul Constanța a soluționat un dosar extrem de important pentru municipiul Constanța. Ce-i drept, pârâții au dreptul să facă recurs și probabil îl vor face, dar … Iată soluția pe scurt data de magistrații Tribunalului: „Admite acţiunea modificata și precizată promovată de reclamanții Călin Florin, Oproescu Oana, Sandu Cristina, Popescu Dan, Coman Iulian, Popa Emilia, Butcaru Dumitru, Beizadea Constantin, Ciami Dorina, Nirlu Nastasia, Costea Emil, Menan Ergin și Dobre Gabriel în contradictoriu cu pârâții Primarul Municipiului Constanta și Consiliul Local al Municipiului Constanța, Toporan Mihai și Toporan Aurora. Dispune anularea parțială a HCL Constanța nr. 36/13.02.2015 adoptată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanța, în privința reglementărilor referitoare la zona ZRL6, ca nelegală. Dispune anularea autorizației de construire nr.670/12.04.2016 emisa de pârâtul Primarul Muncipiului Constanța, ca nelegală. Obligă pârâții, în solidar, la plata către reclamanți a sumei de 2.100 lei reprezentând cheltuieli de judecată – taxa judiciară de timbru si onorariu avocatial. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunal. Pronunţată, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 13.12.2016”.
Ce spune avocatul Ion Stelian Cristian?
Pe o postare pe pagina sa de facebook, avocatul acestui dosar a postat următoarele: ”Abia am aflat că am mai câștigat un dosar. Nu sunt o persoană lăudaroasă, dar voi face publice toate aceste soluții pentru a transmite un mesaj: Primăria și Consiliul Local Constanța încalcă legea, iar justiția își face datoria si înlătura abuzurile!
În concret, este vorba despre anularea unui PUZ din Faleză Nord și a autorizației de construire emisă în baza lui pentru edificarea unui bloc turn pe un spațiu verde aflat în imediata apropiere a ansamblului Spectrum, la aproximativ 160 m de mare. Interesantă este modalitatea de împroprietărire, fără nicio jena, ca și cum toată Constanta ar fi tarlaua unei găști care dispune de ea după bunul plac! Cum e să cumperi 500 mp de teren cu 5700 de euro, în rate, în vecinătatea plajei?! Voi de ce nu v-ați cumpărat astfel de terenuri? Cumva pentru că nu sunteți prieteni cu cine trebuie? Se apropie momentul demolării primei construcții abuzive din Constanța! Așa, ca un exemplu pentru toți șmecherii (scuzați termenul) si combinatorii care cred ca pot face orice vor cu bani si cu influență. Dragilor, uitați-va bine la mine! Golaneala voastră s-a cam terminat. E timpul să învătați să respectați legea!” Ulterior postării acestui mesaj, l-am contactat pe avocatul Ion Stelian Cristian pentru a ne oferi mai multe detalii vizavi de acest proces. El ne-a spus că familia Mihai și Aurora Toporan este proprietara acestui teren și că tot ea va fi și proprietara blocului cu 11 etaje care se construiește deja de zor. Se lucrează foarte rapid acolo, inclusiv sâmbăta și duminica, și deja au fost ridicate patru etaje din acest bloc. Tot avocatul ne-a spus că în zonă mai există blocuri dar mult mai mici, de cel mult patru etaje. ”Am atacat o lege din anul 2001 care a fost încălcată sistematic în tot orașul. Ea spune că pe o distanță de 300 de metri de la mare este interzisă construirea.” Cu toată sentința instanței și cu tot zgomotul care se face pe marginea acestui subiect, nu este exclus ca, până la finalizarea procesului, construcția să fie ridicată. ”Lucrările pot fi stopate doar prin hotărârea definitivă a instanței de judecată”, a precizat avocatul Ion Stelian Cristian.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta