Consilierii județeni s-au reunit astăzi, în şedinţă extraordinară, pentru a dezbate şi vota cele 16 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Cele mai multe proiecte au vizat rectificări ale bugetelor de venituri și cheltuieli, în scopul bunei funcționări a 12 instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța. Analizând execuția bugetară a fiecărei instituții subordonate și estimând cheltuielile ce vor fi angajate până la 31 decembrie 2022, s-au impus majorări, diminuări sau reglări între capitole, după caz, spune CJC.
„În timp ce bugetul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost diminuat cu suma de 464.930 lei, față de ultimul buget aprobat, pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, bugetul a fost majorat cu suma de 3.131.074 lei, al Teatrului de Stat Constanța, majorat cu suma de 2.906.255 lei, iar cel al Teatralului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” Constanța, majorat și el cu valoarea de 1.906.657 lei.
Despre majorări bugetare vorbim și în cazul Centrelor Școlare pentru Educație Incluzivă “Maria Montessori”, “Delfinul” și “Albatros” Constanța. Bugetul CSEI “Maria Montessori” Constanța a fost majorat cu suma de 212.000 lei, al CSEI “Delfinul” Constanța, cu suma de 212.000 lei și nu în ultimul rând, pentru CSEI “Albatros” Constanța, cu suma de 732.000 lei.
Valoarea totală a bugetelor rectificate rămâne neschimbată pentru patru instituții subordonate, modificările fiind realizate între capitole și alineate, fără a influența valoarea totală a acestora. Este vorba de Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, Biblioteca Județeană “I. N. Roman”, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța. În cazul instituției de cultură, Biblioteca Județeană I. N. Roman, tot astăzi a fost aprobat și programul de evenimente culturale pentru finalul anului 2022. Mai multe detalii despre acest proiect de hotărâre, regăsiți aici.
Nu în ultimul rând, consilierii județeni au aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța. Veniturile totale au fost majorate cu suma de 7.123.482 lei, de la valoarea inițială de 806.219.988 lei, la 813.343.470 lei. Aceste modificări sunt generate de rațiuni obiective și sunt influențate de dinamica necesităților specifice instituției publice. Mai multe informații regăsiți aici.
Tot astăzi, consilierii județeni au aprobat proiectul privind achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța și a cheltuielilor legate de acest proiect. La depunerea proiectului se are în vedere consolidarea sistemului de sănătate de la nivel județean/național și la reducerea impactului major pe care circulația germenilor multirezistenți la antibiotice îl are, nu doar la nivel național. Una dintre cerințele obligatorii ale Ghidului beneficiarului este hotărârea de aprobare a proiectului, a valorii acestuia și a acordului de parteneriat. Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 34.222.012,84 lei inclusiv TVA.
Și proiectul privind suplimentarea numărului burselor de ajutor social pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, a fost aprobat. În baza Raportului Comisiei pentru acordarea burselor, actualizat în luna octombrie a acestui an, CSEI „Delfinul” aduce la cunoștință că, pentru anul școlar 2022-2023, este necesară completarea numărului de burse aprobate prin HCJ nr. 266/2022, de la 222 la 227 burse sociale acordate pe criterii medicale.
Un ultim proiect, aflat pe ordinea de zi, a vizat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit, încasat suplimentar în anul 2022, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii. În urma analizării tuturor solicitărilor primite din partea reprezentanților primăriilor din județ, Comisia de analiză a solicitărilor UAT-urilor a întocmit o propunere de repartizare a sumelor, pe care o puteți consulta aici.
Ședința s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 34 de consilieri județeni.“, notează CJC.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta