În cursul acestei seri – 23 ianuarie, la Stația de Pompare și Tratare Palas Constanța s-au înregistrat mai multe căderi succesive de tensiune electrică, care au determinat oprirea pompelor. Până la remedierea situației de către furnizorul de energie, în zonele alimentate de SP Palas se furnizează apă potabilă cu presiune scăzută.
Prin urmare, sunt afectați abonații din zonele: Brătianu, Palas, Baba Novac, Faleză Sud, CET, Viile Noi, Medeea, Km 4, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Viile Noi, Kaufland, Oborului, Casa de Cultură, Balada, I.L. Caragiale, Str. Garofiței, Dezrobirii, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, bd. 1 Mai, Depozite – Halta Traian, Str. Interioară, Zona Industrială. Totodată, se furnizează apă cu presiune scăzută și în localitățile Năvodari, inclusiv Zona Industrială, Corbu, Lumina și Ovidiu.
În funcție de topografia rețelei și de consumul înregistrat în acest timp, cu preponderență la etajele superioare ale imobilelor, se va înregistra lipsa apei la robinete.
Având în vedere zona mare deservită, și implicit lungimea și diametrul rețelei, pentru ca sistemul să intre în presiune și toți abonații să aibă din nou apă la presiuni normale, este nevoie de o perioadă de minimum 3 ore.
”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și asigurăm toți abonații afectați că echipele RAJA vor face tot posibilul pentru reluarea furnizării apei la parametrii optimi imediat ce echipele furnizorului de energie vor reuși să repună în funcțiune sistemul de alimentare cu energie electrică a stației.”, au precizat reprezentanții Biroului de comunicare.
Update: Echipele furnizorului de energie au reușit să realimenteze cu tensiune Stația de Tratare și Pompare Palas. Imediat, s-au demarat manevrele de repunere a instalațiilor în funcțiune pentru a se relua pomparea catre zonele afectate.
Totuși, având în vedere lungimea și diametrul rețelei, precum și numărul mare de consumatori deserviți, este nevoie de o perioadă de aproximativ 3 ore pentru ca sistemul să revina la presiunea normală, astfel încât toți abonații să beneficieze de apă la parametrii optimi.