Conecteaza-te cu noi
palaz

Administratie

Camerele video stradale promise de Făgădău, abia la stadiul de SF

Published

on

În campania electorală pentru alegerile locale din 2016, Decebal Făgădău, actualul primar al municipiului Constanța, a promis un proiect mult discutat în spațiile publice, de părinții care consideră că ai lor copii nu sunt în siguranță în unitățile de învățământ la care studiază. În întâmpinarea lor, candidatul Făgădău promitea realizarea sistemului de monitorizare video “Safe City”, proiect care cuprinde și supravegherea video a zonelor perimetrale unităților de învățământ. De asemenea, proiectul nu se referea doar la supravegherea șocolilor, dar și a principalelor intersecții din oraș, prin amplasarea de camere de luat vederi pe stâlpi, clădiri aparținând Primăriei sau direcțiilor din subordine și pe clădiri private (blocuri de locuințe).

„Pentru realizarea acestui sistem SAFE CITY 20 se consideră că fiind necesar și oportun amplasarea de camere de supraveghere pe rază municipiului pe următoarele amplasamente la intrările și ieșirile din municipiu: spre Năvodari; sensul giratoriu de la intrarea spre Cumpănă; sensul giratoriu de la Agigea pentru accesul la A8; sensul giratoriu de la Ovidiu pentru accesul la A4; sensul giratoriu de la IC Brătianu pentru A2; În zonele marilor intersecții, respectiv: intrarea în municipiul Constanța dinspre DC86 (zonă Summerland); intrarea în municipiul Constanța dinspre DN 2A, respectiv intersecția DN 2A cu str. Dumbrăveni (Palazu Mare); intrarea în municipiul Constanța dinspre DN 3C, respectiv intersecția DN 3C cu bd. Aurel Viaicu; intrarea în municipiul Constanța dinspre DN 3 (sens giratoriu); intrarea în municipiul Constanța dinspre DN 39, respectiv intersecțiile DN 39 cu DN 39E (drum acces Cumpănă); intersecție bd. Mamaia cu bd. Aurel Vlaicu; intersecție bd. Tomis cu bd. Aurel Vlaicu; intersecție str. Albă Iulia cu bd. Aurel Vlaicu; intersecție str. Cumpenei cu bd. Aurel Vlaicu; intersecție bd. 1 Mai cu str. Caraiman; intersecție bd. Mamaia cu str. Soveja; intersecție bd. Alexandru Lăpușneanu cu str. Soveja; intersecție bd. Tomis cu str. Soveja; intersecție bd. Tomis cu bd. Alexandru Lăpușneanu; intersecție str. Soveja cu str. Babă Novac; intersecție bd. I.C. Brătianu cu str. Dezrobirii; intersecție bd. Tomis cu bd. Mamaia; intersecție bd. Tomis cu bd. Ferdinand; intersecție str. Mihai Viteazu cu bd. Ferdinand; intersecție bd. 1 Decembrie 1918 cu bd. Ferdinand; intersecție bd. 1 Decembrie 1918 cu bd. I.C. Brătianu; în zonele și intersecțiile în care, conform statisticilor, se produc frecvent ambuteiaje. Acest aspect va îmbunătăți substanțial traficul rutier, atunci când se va dori implementarea unui proiect de management inteligent al semqafoarelor. Pe bază imaginilor oferite de aceste camere, se poate luă decizia de a modifică modul de funcționare a semafoarelor sau de a folosi polițiștii locali. În zonele și intersecțiile în care, conform statisticilor, se produc frecvent accidente rutiere. În zonele și piațetele pietonale: Piațetă Ovidiu; Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie; Faleză din Stațiunea Mamaia. În zonele în care sunt amplasate clădiri emblemnatice pentru județ și municipiu sau monumente istorice și muzee, având în vedere importantă și valoarea culturală a acestora. La intrările și ieșirile din/în parcările tuturor mall-urilor aflate pe rază municipiului Constanța și cu siguranță la intrările din instituțiile școlare“, se arată într-un document al Primăriei Constanța.

Cu toate că au trecut trei ani de la acele promisiuni, proiectul este departe de a fi dus la îndeplinire în perioada urmă toare. Primăria abia trece la realizarea documentației privind realizarea studiuului de fezabilitate a proiectui tehnic și a detaliilor de execuție.

„În ședința Consiliului Local din 30 mai am alocat 157.000 de lei pentru etapele: studiu de fezabilitate, proiect tehnic și detalii de execuție pentru proiectul de creștere a siguranței în municipiul Constanța, „Safe City“, care presupune instalarea de camere de luat vederi pentru creșterea siguranței în municipiul Constanța“, a spus Făgădău.

Așadar, după cum spune românul, „mai e mult până departe“ și nu credem că Făgădău va reuși să termine acest proiect în acest mandat.

Advertisement
usr

Făgădău promite că bazinul de înot de la Liceul „George Călinescu“ va fi refăcut

În altă ordine de idei, tot în ședința Consiliului Local din 30 mai, aleșii au mai votat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, care a presupus alocarea unor sume de bani pentru diverse investiții.

„Am acordat RAEDPP suma de 1.121.000 de lei pentru reabilitarea unor imobile aflate în proprietatea municipiului. Se știe că încă din 2015 am alocat către această Regie sume consistente pentru reabilitarea imobilelor aflate în proprietatea municipiului Constanța, în special a celor din zona centrală a orașului. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum și tocmai de aceea, încă de la începutul anului, prima preocupare a fost după ce s-a schimbat conducerea Regiei să vedem în termeni realiști care este capacitatea Regiei de a reabilita o serie de imobile, având ca bază studii și proiecte făcute în mandatele anterioare. Spera ca RAEDPP să își schimbe dinamica și prezența atât în ceea ce privește administrarea imobilelor aflate în proprietatea municipiului, dar în mod special în organizarea de piețe și târguri. De asemenea am alocat sume pentru achiziția și montarea de mobilier urban în parcurile din Constanța, pentru că îmi doresc să înlocuim mobilierul urban în toate parcurile constănțene și zonele publice din Constanța. Am alocat 777.000 de lei pentru achiziția și montarea a 76 de noi platforme modulare supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor. De asemenea, 92.000 de lei vor merge pentru echipamente medicale și mobilier pentru dotarea cabinetului veterinar. O altă sumă de 159.000 de lei a fost alocată din buget pentru stabilirea modalității optime de gestionare a sistemului centralizat, bani cu care vor fi angajați specialiști să ne spună ce avem de făcut, să ne ofere o soluție optimă pentru că piața evoluează rapid. Dacă în 1990 aveam anumite date, astăzi, la 30 de ani de atunci, fără investiții majore în ceea ce înseamnă capacitate  de producție și transport, ci doar o modernizare a punctelor termice, vedem că sistemul este părăsit din ce în ce mai des de utilizatori și că îi scade eficiența în fiecare an. Alți 120.000 de lei au fost alocați pentru etapa DALI a reamenajării din zona parcului Oleg Danovski, iar alți 180.000 de lei vor fi direcționați pentru reabilitarea Liceului Teoretic „George Călinescu“ inclusiv a bazinului de înot“, a subliniat Făgădău.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions