Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”

Published

on

puterea cuvintelor

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat luni, 25 martie, cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, cu tema „Un vot pentru moderație”.

La competiție au participat 15 elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de la opt licee din județele Constanța și Galați.

”Un vot pentru moderație înseamnă, în viziunea noastră, un act de curaj. Pentru că, știm, curajul nu e doar forță fizică. Curajul este și puterea de a rămâne echilibrat când este atât de uşor să te lași condus de emoţii negative. A fi moderat este greu când în jur este o revărsare de ură şi intoleranţă. A fi moderat este greu pentru că înseamnă, mai ales, să ai răbdare, să te informezi, să manifeşti spirit critic și luciditate în loc să te grăbeşti să etichetezi, să condamni, să pui la zid.”, a precizat asist. univ. dr. Georgiana Țăranu, coordonatorul concursului.

Câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor” sunt:

Advertisement
usr

Premiul I – Ioan Neacșu, coordonat de prof. Pagalea Irina, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța;

Premiul II – Alexandra-Maria Matei, coordonată de prof. Matache Mihaela, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța;

Premiul III – Mario-Gabriel Busuioc, îndrumat de prof. Daniela Ștefan, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța.

De asemenea, publicul prezent în sală a decis ca premiul de popularitate să îi fie acordat elevei Marisa-Viviana Stanciu, coordonată de prof. Lavinia Marcu, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța.

”Câștigătorii, participanții și profesorii coordonatori au fost recompensați prin intermediul unui grant oferit de Fundația „Nouă ne pasă”. Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu asociația studențească „Historipol”.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions