Îi vedem deseori pe stradă, la colţurile marilor bulevarde sau în faţa centrelor comerciale cerşind. Uneori sunt copii, alteori sunt adulţi iar numărul lor creşte în funcţie de starea vremii de de eventualele sărbători religioase. Doar că atunci se aşează cuminţi în faţa bisericilor…
Pe vremuri, cerşetoria era o adevărată afacere având în vedere că trecătorii ofereau câte un ban celor ce părea atât de amărâţi. În ultima vreme însă, lumea nu mai este dispusă să scoată bani din buzunar pentru a-i da celor ce se milogesc. Pe de-o parte pentru că oamenii au sărăcit, pe de altă parte deoarece au realizat că sunt extrem de puţini cei care cerşesc pentru că au neapărată nevoie de banii pe care îi primesc.
Pe de altă parte, s-au înteţit şi controalele. Pe parcursul lunii martie, polițiștii locali au depistat 3 minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată pentru neluarea măsurilor necesare pentru a împiedica minorii până la 16 ani să exercite fapte de cerșetorie ori vagabondaj.Probabil nu vor achita prea curând amenzile primate…
În perioada 01.03.2018-30.03.2018, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice au depistat mai multe persoane care apelau la mila publică în intersecțiile Constanței ( B.dul Mamaia /Str.Mihai Viteazul, B.dul 1 Mai /B.dul Theodor Burada, Str. Cumpenei / B.dul Aurel Vlaicu, B.dul A.L Lăpușneanu/ Str.Soveja, B.dul Ferdinand /B.dul Tomis), dar și în zonele marilor centre comerciale din oraș.
Echipajele poliției locale au aplicat 29 de sancțiuni contravenionale în valoare totală de 3.300 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul. Cerşetorii aveau asupra lor sume foarte mici primate de la trecători, respective între 4,5 lei- 68 lei.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta