Conecteaza-te cu noi

Actual

Ce îi cer taximetriștii din Constanța primarului Făgădău

Published

on

Taximetriștii constănțeni au renunțat la ideea de a protesta pentru problemele pe care susțin că le întâmpină în exercitarea meseriei, după ce liderii lor au discutat, ieri, Felix Stroe, ministrul Transporturilor. Anunțul a fost făcut de Lică Neagu, liderul Camerei Naționale a Taximetriștilor din România, aseară, după întâlnirea cu ministrul Stroe.

„Ca urmare a discutiilor purtate cu dl Felix Stroe Ministru al Transporturilor, doleantele noastre au fost rezolvate, deorece au fost legale. In aceste conditii Mitingul cu taximetrele din 13 decembrie 2017, nu va mai avea loc in Constanta. Multumim Jandarmeriei, Politiei si Primarie Constanta. Domnule Primar, am fost la intalnire cu dl Ministru Stroe Felix si problema s-a rezolvat. Nu mai facem Miting. Maine la 10 voi fi cu un grup din conducerea camerei la dv, cu probleme locale. Speram sa ne primiti”, este mesajul pe care Lică Neagu l-a făcut public aseară.

Astăzi, Neagu s-a întâlnit și cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, căruia i-a adresat un memoriu în care au fost trecute problemele taximetriștilor din Constanța. Prezentăm textul documentului așa cum el ne-a fost transmis:

“Intrucat problemele taximetriei la nivel national s-au rezolvat (teoretic), ca urmare a discutiilor purtate cu dl Felix Stroe, Ministrul Transporturilor la sediul ministerului cu o delegatie a institutiei noastre din care am facut si noi parte, au ramas problemele la nivel local, pe care le vom supune inca o data atentiei dumneavoastra

Solicitam de mai multi ani pe plan local  rezolvarea unor probleme specifice activitatii noastre, care nu numai ca nu au fost rezolvate, din contra au aparut si altele.

Exemple;

  1. Afisarea denumirii dispeceratului pe portiere, conform HCLM, au aparut si alte denumiri care nu sunt ale dispeceratelor autorizate. Ex. OBER;
  2. Asa zisele taximetre, care fac taxi dar nu sunt autorizate – aceleasi personae de ani de zile; Ex. la Cora, la Gara CFR, in Mamaia, City Mall, Spitalul Judetean, etc.
  3. Masinile care fac japca (taxiuri care stau in locuri neautorizate, la intersectii, etc.)– aceleasi personae de ani de zile.
  4. Amplasarea unor cosuri de gunoi in toate statiile taxi ;
  5. Amplasarea unor toalete ecologice in statiile mari. Ex. Delfinariu, Brotacei, Institutul de Marina, etc.
  6. Maxi Taxi, inca opresc haotic, inca nu au statii de imbarcare a clientilor;
  7. Solicitam un loc consultativ, in Comisia de Circulatie, cand se discuta modificari la trama stradala;
  8. Statiile de taxi, atat din municipiul Constanta cat si din Statiunea Mamaia – mutate, desfiintate, blocate; Ex; City Mall, Lupoaica, Tomis 3, etc, fara a fi oferite alternative in zona.
  9. Lipsa consultarii Camerei Taximetristilor , conf legii nr.38/2003 si Ordin nr. 356/2007 al MAI, cand se desfiinteaza in mod abuziv statiile taxi.

10.In ultima perioada activitatea Serviciului de Transport a devenit foarte greoaie, care obstructioneaza activitatea operatorilor de taxi. Ex. Daca inainte pentru a ti se aplica o stampila pe ecusonul unde sunt scrise tarifele, acum astepti 30 de zile.

La fel se intampla cu fiscalizarea si alte situatii, atmosfera devenind ridicola. Documentele trebuiesc depuse la City Mall, plimbate la Serviciul Transporturi, iar daca ai ghinionul sa lipseasca un document, risti sa astepti peste 30 de zile.

  1. Avem informatia ca este pregatit un proiect de HCLM fara a fi consultati si fara a fi pus pe site-ul Primariei Municipiului Constanta. Vom fi nevoiti sa atacam HCLM-ul in Contencios Administrativ, conform legislatiei in vigoare.

  Va stam la dispozitie pentru orice ajutor /lamurire, pentru a va arata la fata locului tot ce este legat de statii sau locurile de japca si chiar pentru a va pune la dispozitie un delegat din partea  Camerei Taximetristilor, care sa participle la actiuni alaturi de angajatii primariei”.

   

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions