Conecteaza-te cu noi

Societate

Ce spectacole sunt programate în această săptămână la Teatrul de Stat Constanța

Published

on

Logodna relativa

După succesul obținut la festivalul studențesc de la Miercurea Ciuc, echipa spectacolului „Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanović, în regia lui Erwin Șimșensohn, vă așteaptă miercuri, 10 mai, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, intrarea fiind gratuită, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul este o coproducție a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, prin Centrul de Cercetare științifică și creație artistică „Euxin”, și a Teatrului de Stat Constanța.

Distribuția este compusă din: Lucian Prasti, Octavian Mateiciuc, Sorina Toma, Georgiana Oancea, Roberto Savu, Alexandra Babă, Romulus Samfiroiu, Gabriel Roșu, Alexandra Turcin – studenți în anul al treilea la Actorie în cadrul Facultății de Arte de la Universitatea Ovidius, clasa Daniela Vitcu și Erwin Șimșensohn, actrița Denisa Todirean și Theodor Șoptelea, actor al Teatrului de Stat Constanța. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, de la Teatrul de Stat Constanța.

„Trilogia belgrădeană” explorează modul în care războiul și politica influențează viețile oamenilor de rând din fosta Iugoslavie și cum aceștia încearcă să supraviețuiască într-o societate instabilă și în continuă schimbare. Prin problematica abordată, este un spectacol foarte actual, în contextul războiului ruso-ucrainean, care a adus mulți emigranți și în țara noastră.

Sâmbătă, 13 mai, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Îndoiala” de John Patrick Shanley, în regia Dianei Mititelu. În distribuție: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan. Traducerea textului îi aparține lui Eugen Gyemant, decorul a fost conceput de Andreea Săndulescu, costumele, de Ioana Ungureanu, ilustrația muzicală fiind semnată de Adrian Piciorea.

Părintele Flynn și sora Aloysius, directoarea școlii parohiale ce funcționează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă și raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectatorii să-și formeze convingeri potrivit propriilor experiențe sau date personale.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer și cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Menționăm că reprezentația din această săptămână a spectacolului „Îndoiala” este accesibilizată pentru persoanele cu deficiențe de auz.  Este a treia lună în care Teatrul de Stat Constanța programează câte un spectacol astfel accesibilizat, ceea ce traduce în fapte unul dintre obiectivele instituției, acela de a se adresa tuturor categoriilor de public. Spectacolul de sâmbătă va fi tradus live, în limba semnelor române, de profesor interpret Lena Lazăr Dermengiu, constănțeancă, absolventă a Facultății de Litere a Universității „Ovidius”, care traduce în prezent la Televiziunea Română pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Duminică, 14 mai, de la ora 19.00, sunteți invitați la spectacolul „Logodnă relativă” de Alan Ayckbourn, în regia lui Iulian Enache.

Distribuția este următoarea: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane, Lucian Pavel. Scenografia este semnată Gabi Albu, muzica, de Adrian Mihai, iar lighting design-ul îi aparține lui Alexandru Bibere. Traducerea textului poartă semnătura Irinei Velcescu.

Se dau: patru oameni, două cupluri interșanjabile, o sumedenie de confuzii, de încurcături ale căror consecințe sunt prelungite la maximum. Rezultă: o comedie clasică pentru întreaga familie.

********

Menționăm că, încă din martie 2022, reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se desfășoară la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, situată chiar vizavi de clădirea teatrului din Bulevardul Ferdinand, aflată în renovare din noiembrie 2021.

********

Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma myStage.ro, de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97 sau, cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Studio.

Foto: Logodnă relativă

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions