Operatorii economici clasificați SEVESO care se află în evidența Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța sunt clasificați potrivit Legii 59/2016 în funcție de cantitatea depozitată. Potrivit acestei legi, societatea care depășește nivelul superior, peste 5.000 de tone, are nevoie de autorizare ISU privind securitatea clădirii în care aceasta este depozitată la incendiu.
”Așadar, NU autorizăm azotatul de amoniu, ci clădirea, potrivit HG 571/2016. Facem precizarea că toți operatorii clasificați SEVESO sunt inspectați periodic de cadre ale inspectoratului (n.r. – ISU Constanța) împreună cu reprezentanți de la Garda de Mediu și APM, apoi colegii mei rămân și verifică inclusiv amplasamentele privind securitatea la incendiu.”, a precizat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța.
În cursul acestei dimineți, Biroul de presă al CN APM Constanța a transmis un comunicat de presă prin care explică ce cantități de azotat de amoniu sunt la ora actuală în Portul Constanța.
Vezi detalii în textul publicat de Ordinea.ro:
Aproape 30.000 de tone de azotat de amoniu, STOCATE în Portul Constanța