În cursul zilei de azi, Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” din judeţul Constanţa a precizat care sunt unitățile sanitare fără autorizație de securitate la incendiu.
Este vorba despre următoarele spitale:
1. S.C. ISIS MEDICAL CENTER S.R.L. – SPITAL ISIS CONSTANȚA. Acest spital nu are autorizație deoarece nu a depus solicitare pentru emiterea acestui document; în prezent, este necesară elaborarea unui nou proiect actualizat la cerințele reglementărilor tehnice în vigoare.
2. S.C. MEDSTAR 2000 S.R.L. – SPITAL MEDSTAR CONSTANȚA. Pentru construcţia spitalului a fost avizat proiectul de execuţie, în prezent constructia este în stadiul de investiţie în termenul autorizaţiei de construire.
3. SPITALUL ORĂȘENESC CERNAVODĂ. Acesta nu are autorizație deoarece nu a depus solicitare pentru emiterea acestui document; în prezent este necesar elaborarea unui nou proiect actualizat la cerințele reglementarilor tehnice în vigoare.
4. S.C. DIAGNOST S.R.L. – SPITAL HEKA CONSTANȚA. Pentru construcţia spitalului a fost avizat proiectul de execuţie, în prezent se află în analiză documentaţia pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu.
5. SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SF. APOSTOL ANDREI CONSTANȚA – 2 clădiri. Pentru construcţiile spitalului a fost avizat proiectul de execuţie, în prezent construcţia este în stadiul de investiţie în termenul autorizaţiei de construire. Având în vedere caracterul unităţii sanitare, lucrările se execută pe compartimente de incendiu distincte, fiecare nivel fiind considerat un compartiment de incendiu.
6. SPITALUL CLINIC DE PNEUMOFTIZIOLOGIE CONSTANȚA – 2 clădiri. Pentru construcţiile spitalului a fost avizat proiectul de execuţie, în prezent construcţia este în stadiul de investiţie pentru realizarea lucrărilor cu rol de securitate la incendiu.
7. SPITALUL MUNICIPAL MANGALIA. Pentru construcţia spitalului a fost depusă solicitare pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu, dar la verificarea în teren au fost constatate neconformităţi raportate la reglementările tehnice fiind emis un răspuns de neconformitate.
8. S.C. MOGADORMED S.R.L. – SPITAL OFTALMOLOGIC MRINI CONSTANȚA . Pentru construcţia spitalului a fost depusă solicitare pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu, dar la verificarea în teren au fost constatate neconformităţi raportate la reglementările tehnice, fiind emis un răspuns de neconformitate.
Prin autorizație de securitate la incendiu – actul administrativ emis în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu;
Prin aviz de securitate la incendiu – actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări;
Categoriile de construcții care se supun avizarii/autorizării privind securitatea la incendiu se regăsesc în HGR. nr. 571/2016.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta