Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Societate

Cea de-a VIII-a Conferință a Asociației Internaționale de Dreptul Mării, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește, în perioada 27 – 28 iunie, cea de-a VIII-a ediție a Conferinței Asociației Internaționale de Dreptul Mării (AssIDMer), cu tema ”Marea Neagră la o răscruce juridică: perspective din dreptul internațional, dreptul Uniunii Europene și dreptul național”.

Conform programului, la deschiderea evenimentului, care va avea loc astăzi, 27 iunie, de la ora 11.30, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), vor participa prof. univ. dr. Adrian Stoica, decanul FDSA, conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș, decanul Facultății de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, conf. univ. dr. Gabriela A. Oanță, directorul Institutului Universitar de Studii Europene „Salvador de Madariaga” și titularul Catedrei Jean Monnet de „Dreptul UE al Mării” la Universitatea din A Coruña (Spania), Cam. fl. (rtr.) lect. univ. dr. Sorin Learschi, directorul Forumului Securității Maritime, și prof. univ. dr. Giuseppe Cataldi, președintele AssIDMer și titular al Universității din Napoli (Italia).

În cadrul celor patru secțiuni plenare ale conferinței, 21 de specialiști în drept maritim din țară și străinătate vor aborda interacțiunea normelor juridice internaționale, europene și naționale în spațiul Mării Negre. Printre temele prezentate în cadrul manifestării se numără: „Rolul UE în protecția biodiversității marine în mările închise și semiînchise după Acordul BBNJ”, „Marea Neagră și Tribunalul Internațional de Dreptul Mării”, și „Strategia de securitate maritimă a UE și proiecția sa în Marea Neagră”.

„Organizarea acestui eveniment marchează o dublă premieră: pe de o parte, ne aflăm la prima conferință AssIDMer organizată vreodată în România, iar pe de altă parte, este pentru întâia dată când un eveniment de o asemenea anvergură pune în discuție interferența dreptului internațional, european și național în bazinul Mării Negre.”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica, decanul FDSA.

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions