Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Laboratorul de Cercetare în domeniul Realității Virtuale și Augmentate (CeRVA), din cadrul Facultății de Matematică și Informatică (FMI), în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și Centrul European de Cercetare în Realitate Virtuală din Brest, Franța, organizează cea de-a XI-a ediție a Școlii de Vară de Medii Virtuale din România – „Virtual Heritage Edition” (creatiVE2023), care va avea loc în perioada 17 – 31 iulie.
„Școala de Vară creatiVE 2023 are drept scop experimentarea tehnologiilor de realitate mixtă în contextul patrimoniului cultural al României, în particular, aducerea la viață a Mănăstirii Cârţa din Țara Făgărașului prin gamificare. Sunt invitați să participe studenți ai universităților organizatoare, precum și din alte centre universitare din țară și străinătate, alături de specialiști în domeniile realitate virtuală și augmentată. Totodată, suntem convinși că vor exista pasionați interesați de evenimentul nostru și în rândul elevilor provenind din liceele de prestigiu din Constanța”, precizează prof. univ. dr. Dorin-Mircea Popovici, coordonatorul proiectului creatiVE.
”Evenimentul este organizat cu sprijin financiar din partea Ministerului Educației și al Agenției Universitare Francofone și beneficiază de susținerea partenerilor academici – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, precum și de sprijin din partea firmelor AYG, M7Electronics și 404 Design not found.”, au precizat reprezentanții biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta