Conecteaza-te cu noi

Actual

CFR a eliminat 239 de restricții de viteză. Mai puțin de jumătate din totalul lor

Published

on

Compania Natională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în primul semestru al acestui an, în cadrul programului de întreținere și reparații curente la infrastructura feroviară, din totalul de 490 de restricții existente pe întreaga rețea feroviară s-au eliminat 239 de restricții de viteză, din care 171 de restricții pe cele 8 magistralele feroviare.

Activitatea de întreținere și reparații curente la infrastructura feroviară, care are drept scop îmbunătățirea condițiilor de transport pe calea ferată, prin restabilirea vitezei de circulație și creșterea capacității de expoloatare, este susținută financiar din transferuri bugetare, cu o alocație financiară aferentă anului 2019 în valoare de 196 de milioane de lei și din fondurile proprii ale companiei, cu alocație aferentă anului curent în valoare de 162,6 milioane de lei, rezultate finale ale lucrărilor de întreținere și reparații curente find influențate de procentele de finanțate asigurate.

Lucrările de întreținere și reparații curente pentru ridicarea restricțiilor de viteză, finalizate în primele șase luni ale acestui an, au fost executate atât în regie proprie, dar și cu firme specializate, pe raza celor 8 sucursale regionale de căi ferate – București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța, CFR SA

Din punct de vedere al magistralelor feroviare, menționăm faptul că din cele 171 de restricții de viteză (RV) eliminate, 106 de restricții s-au ridicat pe magistralele București – Timișoara (Magistrala 900), București – Episcopia Bihor (Magistrala 300) și Brașov – Curtici (Magistrala 200), 65 de restricții fiind eliminate pe magistralele 500 (București – Vicșani), 400 (Brașov – Satu Mare), 600 (Tecuci – Ungheni), 700 (București – Galați) și 800 (București – Mangalia).

Menționăm faptul că numărul de restricții de viteză reprezintă o valoare dinamică, prin care se reflectă starea infrastructurii feroviare la un moment dat, numărul acestor restricții fiind influențat atât de gradul de degradare intempestivă a unor elemente ale infrastructurii și de lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare aflate în derulare, lucrări care se desfășoară pe o perioadă determinată și care necesită introducerea de restricții tehnologice.

Pentru continuarea programul de întreținere și reparații curente, la nivelul celor 8 sucursale regionale CF sunt în derulare în prezent alte 31 de contracte pentru lucrări de întreținere și reparații în vederea ridicării restricțiilor de viteză pe linii și aparate de cale din stații (de exemplu stațiile Ploiești Sud, Craiova, Coțofeni, Gugești, Buzău, Mărășești, Cotești), dar și pe intervale de stații, și aici menționăm intervalele CF: Meri – Lainici, Monor Gledin – Râpa de Jos – Deda, Bonțida – Iclod, Suceava – Suceava Vest, Palas – Port Constanța și Constanța – Mangalia.

“Prin lucrările anuale de întreținere și reparații curente derulate pe rețeaua feroviară ne propunem să menținem un ritm constant în programul companiei de îmbunătățire a capacităților de exploatare oferite operatorilor de transport de călători și de marfă, program care vizează creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță pe infrastructura feroviară publică, a declarat Constantin Axinia, Director General al CFR SA.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions