Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Societate

Cinci programe de studii în premieră la Universitatea Ovidius

Published

on

Pentru sesiunea de toamnă a Admiterii 2024, Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) lansează cinci programe noi de studii universitare, atât la nivel licență, cât și master, menite să răspundă cerințelor actuale ale pieței muncii și să le ofere studenților o pregătire solidă și competitivă.

UOC se numără printre cele cinci instituții academice din România care vor școlariza, în premieră națională, începând cu anul universitar 2024-2025, programe de studii universitare de licență în sistem dual, cu o durată de patru ani, asigurând o combinație optimă între teorie și practică. Cele trei programe sunt: Inginerie mecanică la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, Agricultură la Facultatea de Științe ale Naturii şi Științe Agricole şi Fizică tehnologică la Facultatea de Științe Aplicate şi Inginerie. În cadrul acestor programe, jumătate din timpul de pregătire al studenților să va derula în cadrul universității, iar cealaltă jumătate la operatorii economici, prin activități specifice de învățare, aplicate direct în mediul real de desfășurare a proceselor tehnice şi tehnologice.

De asemenea, oferta educațională a Universităţii Ovidius se îmbogățește cu două programe de masterat, axate pe domenii de vârf: Tehnici avansate de recuperare funcțională la Facultatea de Medicină și Ingineria vehiculelor moderne la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. Aceste programe vor asigura tinerilor dezvoltarea competențelor acumulate în ciclul studiilor de licență şi dobândirea unor noi seturi de abilități specifice, facilitând tranziția de la educație la piața muncii.

”Suntem bucuroși să anunțăm că portofoliul programelor de studii al universității noastre se diversifică cu cinci noi specializări. Acest lucru este o dovadă a importanței pe care o acordăm ancorării UOC la specificul regiunii şi a preocupărilor de a asigura o formare profesională a tinerilor la cel mai înalt nivel, urmărind dinamica europeană şi internațională a educației”, a declarat rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Primele înscrieri la cele cinci programe se vor putea face din luna septembrie a acestui an. Informații detaliate despre procesul de admitere vor fi disponibile, în curând, pe site-urile facultăților.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions