Nu ignorați ciupiturile de insecte. Cei mai expuși sunt, de obicei, copiii. Acestea nu produc doar disconfort, dar, neîngrijite corespunzător, pot determina infecții. Medicii atrag atenția asupra igienei riguroase care trebuie respectată în astfel de cazuri.
”In primul rând trebuie spălată zona, dezinfectată cu antiseptic, păstrată o bună igienă locală și corporală. Dacă fenomenele inflamatorii locale sunt importante (se umflă, apare roșeața sau supurează) părinții trebuie să se adreseze medicului de familie care va indica tratamentul adecvat, local sau general. Dacă medicul de familie consideră necesar, atunci va îndruma pacientul către medicul specialist.” , a declarat conf. univ dr. Cristina Maria Mihai, medic-șef secție Pediatrie.
Scărpinatul duce la suprainfectarea ciupiturii. Ciupiturile netratate sau unde nu sunt păstrate condițiile igienice corespunzătoare (intervine scărpinatul care duce la pătrunderea microbilor) pot determina infecții locale sau cu răsunet la distanță. In astfel de cazuri părinții trebuie să se adreseze de urgență medicului.
Ș.L. Dr Gheorghe Nicola, medicul șef al Clinicii de Dermatovenerologie din cadrul SCJU recomandă terapia locală cu mixturi calmante care trebuiesc folosite des, de 4-5 ori pe zi, prin tamponare.
”În același timp, medicii recomandă evitarea spațiilor cu vegetație abundentă și cele din preajma lacurilor dar și utilizarea corectă a substanțelor repelente potrivite fiecărei vârste.”, a precizat Crina Kibedi, din cadrul Compartimentului Comunicare și Relații Publice.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta