Consilierii județeni sunt convocați miercuri, 24 iulie a.c., în ședința ordinară a lunii în curs pentru a dezbate și supune spre aprobare un număr de 26 de proiecte de hotărâre (inițial, în convocator au fost trecute 27 de proiecte dar unul dintre acestea a fost retras de către inițiator).
Printre proiectele importante se numără și cele privind alocarea de fonduri de la bugetul județean către unitățile administrativ teritoriale, bani direcționați către proiectele de dezvoltare locală, dar și pentru finanțarea cheltuielilor aferente lucrărilor efectuate de primării la infrastructura de drumuri.
Astfel, la proiectul nr. 22 din ordinea de zi, proiect privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2019, pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale, banii sunt împărțiți după cum urmează să vedeți în documentul pe care vi-l punem la dispoziție, cu mențiunea că cei mai mulți bani merg la Primăria Limanu, peste un milion de lei, iar cei mai puțini ajung la Siliștea:
De asemenea, alți bani vor ajunge la primării pentru proiecte de dezvoltare locală și vizează sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2019 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adaugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
Cei mai mulți bani sunt direcționați către Primăria Constanța, respectiv 1,5 milioane de lei. Municipiul Constanța este urmat de Primăria Valu lui Traian care primește un milion de lei. Cele mai multe primării primesc 100.000 de lei.
Iată lista primăriilor care primesc bani la acest capitol:
Advertisement
Desigur, banii vor ajunge la administrațiile publice locale din județul Constanța NUMAI DACĂ cele două proiecte vor trece de votul aleșilor județeni.
Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus.
În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!