Cazinoul se prăbușește de la o zi la alta, iar contestațiile lovesc dur peste ceea ce a mai rămas din clădirea simbol a României, Cazinoul din Constanța. După mai bine de 40 de ani de la ultima reparație executată la clădirea Cazinoului situat pe faleza din municipiul Constanța, chiar în bătaia valurilor, și după 11 ani de când a fost abandonat și lăsat în paragină, dar și după trei licitații organizate pentru restaurare – toate anulate, își mai pierde o speranță. A patra licitație organizată în vederea restaurării și reabilitării clădirii realizată în stil Art Nuveau, nu are nicio șansă să fie redată prea curând circuitului public. Un consorțiu, care a pierdut a patra licitație, a depus contestație exact în ultima azi când mai avea dreptul să o facă.
Vineri, 13 septembrie, în ultima zi pentru depunerea contestațiilor, un consorțiu, având ca lider de asociere SC Eldiclau SRL, a contestat a patra licitație, câștigată în luna iulie de o asociere de firme condusă de Aedificia Carpaţi SA.
Vestea a venit ca un șoc pentru autoritățile din Constanța care își puseseră speranță că iarna aceasta Cazinoul nu va mai trece prin chinul prăbușirii sigure de la o zi la alta. De altfel, primarul Decebal Făgădău a susținut că era deja pregătit să participe, împreună cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și cu cei ai constructorului, la semnarea ordinului de începere a lucrărilor de restaurare.
„Din ce știu, consorțiul care a depus contestația are prețul mai mare decât consorțiul câștigător. Iar consorțiul câștigător are o experiență mai mare decât consorțiul care a făcut această contestație”, spune primarul Decebal Făgădău citat de jurnaliștii de la evz.ro.
De altfel, potrivit aceleiași surse, edilul își dorește ca soluționarea contestației să fie rapidă.
“De îndată ce va primi și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) această solicitare, colegii mei de la Compania Națională de Investiții au pregătit deja întreaga documentație. Cu alte cuvinte, astăzi, luni, ei au deja toată documentația pregătită pentru a o trimite la CNSC, iar acolo vedem ce vor face cei din comisia care va judeca contestația”, mai spune primarul Constanței, conform evz.ro.
Amintim că durata estimativă pentru realizarea proiectului era de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție).
“Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii, iar valoarea totală estimată a investiţiei este de peste 111.500.000 de lei, anunța ministrul dezvoltării, Daniel Suciu, în dat de 8 mai, după aprobarea sumei în ședința Executivului.
Citiți și:
O asociere de patru firme va reabilita Cazinoul din Constanța
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta