Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, anunță că a înaintat, pe 4 iulie a.c., o scrisoare deschisă conducerii Muzeului de Istorie Constanța prin care solicită implicarea specialiștilor în acțiunea de inventariere și mutare a exponatelor muzeului și nu de… salahori.
“Solicit de urgență conducerii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța să acționeze în mod profesionist și să dispună urgent inventarierea clară a patrimoniului național din cadrul M.I.N.A.C. și totodată să-și asume mutarea exponatelor cu personal specializat“, se arată într-un document de presă remis redacției de Biroul de presă al PMP Constanța.
Iată mesajul complet pe care liderul PMP Constanța îl transmite conducerii Muzeului de Istorie Constanța.
“În cursul zilei de 04.07.2019 am înaintat către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța o scrisoare prin care solicit conducerii acestuia să se ocupe cu specialiști și profesioniști în acțiunea de inventariere și mutare a exponatelor muzeului, ce fac parte din patrimoniul național, și să nu aștepte ca aceste operațiuni să fie efectuate de către salahori ai firmelor care vor fi desemnate pentru reabilitarea acestuia.
Consiliul Județean Constanța a demarat un proiect prin care dorește reabilitarea și restaurarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța în valoare de aproape 20.000.000 lei.
În demararea și implementarea proiectului întâmpinăm o mare problemă: nu există inventarierea exponatelor muzeului, iar mutarea acestora în locuri sigure și protejate, M.I.N.A.C. vrea să le facă cu … ”ROABA”. Adică, conducerea muzeului insistă ca obligația mutării exponatelor să se facă de către constructorul care va câștiga proiectul.
Fapt total greșit și neprofesionist!
Mai mult, consider că această condiție a caietului de sarcini va duce la refuzul constructorilor de a participa la proiect. Nimeni nu își asumă (dacă nu este specialist în conservarea exponatelor) să mute exponatele din patrimoniul național fără o inventariere clară, deoarece acestea ”se pot evapora” pe timpul transportului sau mutării lor. Sau cumva asta se dorește?
Solicit de urgență conducerii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța să acționeze în mod profesionist și să dispună urgent inventarierea clară a patrimoniului național din cadrul M.I.N.A.C. și totodată să-și asume mutarea exponatelor cu personal specializat.
Patrimoniul național nu se cară cu ROABA!
În condițiile în care nu vor acționa profesionist, sunt direct răspunzători de blocarea proiectului Consiliului Județean Constanța în valoare de aproximativ 20.000.000 lei.”
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta