Planetariul Constanța, din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, este primul obiectiv public de acest gen din ţară. A luat ființă în anul în care omul a reuşit să “atingă” pentru prima dată cu piciorul Luna, respectiv în anul 1969. Planetariul destăinuie şi azi misterele greu de pătruns ale cerului.
Vorbim despre o lume de dincolo de noi, alcătuită din stele, planete, meteori, galaxii şi altele. În cupola Planetariului au loc demonstraţii cu proiectorul ZKP- 2 şi pot fi văzute: aproximativ 5.000 de stele, planete, Luna, constelaţii (constelaţii zodiacale), comete, meteori, sateliţii galileeni ai lui Jupiter, sateliţi artificiali, mişcarea de revoluţie a planetelor din Sistemul Solar, determinarea coordonatelor orizontale, ecuatoriale şi ecliptice. De asemenea, se pot observa demonstraţii cu planetariul Trippensse: formarea anotimpurilor, echinocţii şi solstiţii, eclipse de Soare şi de Lună.
În holul Planetariului, poate fi vizitată o expoziţie cu tematică de astronomie.
Demonstrațiile la Planetariu au loc zilnic, la orele 10.15, 11.45, 13.00, 14.15.
Este important de precizat că numărul de vizitatori admiși la o demonstrație va fi de 20, cu respectarea normelor privind prevenția SARS COV2. Tarifele sunt mici, respectiv 8 lei pentru adulți și 2 lei pentru elevi și studenți.
Copiii sub 7 ani nu au acces.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta