Advertisement
Actual

Cod galben de inundații pe râurile din Dobrogea

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de viituri pe râuri din judeţele Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Vaslui, Iaşi şi Galaţi, care va intra în vigoare duminică şi se va menţine până luni după-amiază. Totodată, va fi Cod galben pentru sectoare de râuri din Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova şi pentru râurile din Dobrogea.

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuale şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, Codul Portocaliu, care va intra în vigoare începând de duminică, de la ora 10:00, şi va fi valabil până luni, la ora 16:00.

Acesta va viza râuri din judeţele: Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova şi Ialomiţa.

Acelaşi cod va fi activ de duminică, de la ora 22:00, până luni, la ora 16:00, pe râuri din judeţele Vaslui, Iaşi şi Galaţi.

Totodată, începând de sâmbătă, de la ora 18:00, până duminică, la ora 16:00, vor intra sub incidenţa Codului Galben anumite sectoare de râuri din Maramureş, Transilvania, Crişana şi Banat, în bazinele hidrografice: Iza, Tur, Vişeu, Someşul Mic, Someşul Mare, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Alb, Arieş şi Timiş.

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Mihaela Tîrpan

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Recent Posts

Avarie pe bd. Aurel Vlaicu din municipiul Constanța

În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu… Read More

4 ore ago

RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie, care anunță Cod Galben de… Read More

4 ore ago

Iohannis s-a decis: NU voi candida la alegerile parlamentare!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va candida la alegerile parlamentare. „Așa cum am… Read More

5 ore ago

USR: Consilierii PSD și PNL vor ca fiecare constănțean să plătească impozite și taxe chiar și de 3 ori mai mari

Conducerea USR Constanța anunță că PNL și PSD s-au aliat, din nou, împotriva constănțenilor. În… Read More

6 ore ago

Constanța. SPIT reamintește termenele de plată pentru impozitele și taxele datorate bugetului local

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța reamintește contribuabililor, termenele de plată pentru obligațiile fiscale… Read More

6 ore ago