Sâmbătă și duminică, 11 și 12 ianuarie, s-a desfășurat la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” a doua ediție a concursului județean de Informatică ”Future for Future”.
Concursul este realizat în întregime de către elevi (de la problemele propuse spre rezolvare, realizarea baremului de evaluare, până la evaluarea lucrărilor și premierea câștigătorilor), iar anul acesta organizatorii au creat și o secțiune dedicată gimnaziului.
Elevii, olimpici naționali la informatică, Andrei-Rareș Tănăsescu și Ștefan Patrichi, ambii în clasa a XI-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, au parcurs toate etapele organizării acestui concurs, sprijiniți fiind de către prof. Mihaela Gearâp și de conducerea Colegiului.
Dificultatea problemelor a fost una premergătoare etapei județene a Olimpiadei Naționale de Informatică, scopul activității fiind popularizarea informaticii în rândul elevilor din Constanța și din țară. Subiectele interesante, realizate integral de către foști și actuali olimpici la informatică, au avut caracter de aplicabilitate practică și au antrenat atât mintea celor mici, aflați la început de drum, cât și pe cea a olimpicilor cu experiență. Proba a constat în rezolvarea pe calculator a trei probleme, cu durata de patru ore pentru liceu, respectiv două probleme cu durata de trei ore, la gimnaziu, iar evaluarea s-a realizat în mod automat, pe o platformă dedicată acestui eveniment.
Au participat fizic 81 de elevi de liceu și de gimnaziu din Constanța, București, Suceava, Buzău, Focșani. La fiecare clasă s-a acordat câte un premiu I, un premiu II , un premiu III și mențiuni, în limita a 25% din numărul participanților. Premiul cel mare a fost obținut de un elev de clasa a XII-a de la ICH București.
A existat si o secțiune online la care au participat 37 de elevi.
”Principalul sponsor al concursului a fost Societatea Forte Systems căreia îi suntem recunoscători pentru sprijinul acordat în organizarea și desfășurarea competiției.
Concursul de informatică „Future for Future” ne confirmă tuturor faptul că există în rândul elevilor noștri aplecare spre mentorat, preocuparea de a face ceva pentru ceilalți colegi în domeniul pe care unii îl stăpânesc deja la nivel de excelență și deci o mare generozitate împletită cu entuziasm și seriozitate.
Felicitări olimpicilor mircişti!”, a precizat prof. Florentina Gheorghe.